• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

DİHA: Özel harekât timleri iki çocuk öldürdü!

DİHA: Özel harekât timleri iki çocuk öldürdü!
​Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Orhan Aslan (16) ve Emrah Aydemir (15) adlı iki çocuğun özel harekât timlerince öldürüldüğü iddia edildi.

Çocukların “fırına odun taşırken zırhlı araç görünce saklandığını” söyleyen HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir, “İki çocuk çok açık ki infaz edilmişler” dedi. Olay yerine giden Taşdemir, görgü tanıklarının “çocuklara öldürüldükten sonra gerilla kıyafeti giydirilmeye çalışıldığı” iddiasını aktardı.

Ağrı Valiliği, PKK’nın dün akşam saatlerinde Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na saldırı düzenlediğini açıklarken “Çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” ifadesini kullanmıştı.

Özgür Gündem’in DİHA’yı kaynak göstererek verdiği haberde, dün gece saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından özel harekat timlerinin “komutanlık karşısındaki ev ve iş yerlerini taradığı” öne sürüldü. Atatürk Mahallesi'ndeki fırında çalışan ve odun almak için dükkanın karşısındaki depoya giden Orhan Aslan ve Emrah Aydemir isimli çocukların, timlerin saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiği iddia edildi.

Olay yerine giden ve görgü tanıklarından duyduklarını ANF’ye aktaran HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir, yaşananlara ilişkin olarak şunları söyledi:

"İki çocuk çok açık ki infaz edilmişler. Fırına odun taşırken iki zırhlı aracın geçtiğini görünce saklanıyorlar. Saklandıkları yer de, camekanlı küçük bir yer. Olay yerindeyim, etrafta hiçbir çatışma izi yok, kurşun izi yok. Çatışma olduğuna dair hiç bir delil yok. Özetle, olay yerinde çatışma olduğuna dair tek bir iz yok. Fırıncı, çocukların fırında çalıştığını söyledi, mahallede oturanlar çocukları tanıyor. Görgü tanıkları, çocuklar öldürüldükten sonra gerilla kıyafeti giydirilmeye çalışıldığını anlattı. Cenazeleri ailelerine bile haber vermeden gece Erzurum'a götürdüler. Ayrıca olaya tanık olan 5 kişi Diyadin Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Çok açık ki ortada bir infaz var ve üzeri örtülmek isteniyor."

Valilik: 3 terörist ölü ele geçirildi

Ağrı Valiliği, saldırıya ve TSK’nın saldırıya verdiği karşılığa dair yaptığı bilgilendirmede “Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” ifadesini kullanıldı. Valiliğin açıklaması şöyle:

“12.08.2015 günü saat 21.00 sıralarında Bölücü Terör Örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir.

Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89