• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 23 °C

Devlet hem yolladı, hem tutukladı

Devlet hem yolladı, hem tutukladı
Karayılan: Devlet bir avukatı 2006’da İmralı’ya götürdü, o görüşmenin sonuçları bize aktarıldı.

PKK’nın Kandil’deki lideri Murat Karayılan, KCK operasyonlarında tutuklanan Abdullah Öcalan’ın avukatlarına yönelik kuryelik suçlamasına tepki göstererek, “Şimdi yanımızda Önder Apo’nun bizzat kendi eliyle yazdığı 10’a yakın mektubu vardır. Bunların hiçbiri avukatlar tarafından bize ulaştırılmış değildir. Hepsi, bizzat devletin heyeti tarafından bize ulaştırılmış mektuplardır” dedi.

Devlet ile PKK arasında iki yıl dolaylı, üç yıl da direkt görüşmelerin sürdürüldüğünü ifade eden Karayılan, Öcalan’ın sunduğu protokollerin ardından hükümetin tutumunun değiştiğini söyledi. Fırat Haber Ajansı’na konuşan Karayılan’ın açıklaması özetle şöyle: “Bunun için Önderliğe karşı bir savaş başlattılar. En son avukatlara yönelmiş olmaları, artık tüm diyalog köprülerini söküp atmak anlamına gelmektedir. ‘Avukatlar aracılığıyla savaşı ve örgütü yönetiyor, talimatları gönderiyor’ deniyor. Önderliğimiz, bulunduğu cezaevi koşullarında örgütü yönetme, talimat verme durumunun söz konusu olmadığını defalarca belirtmiştir. Bizim örgütümüzün kendi sistemi, yönetimi vardır. Talimatların ve mektupların gönderildiği iddia ediliyor. Şimdi yanımızda Önder Apo’nun kendi eliyle yazdığı 10’a yakın mektubu vardır. Fakat bu mektupların hiçbiri avukatlar tarafından bize ulaştırılmış değildir. Hepsi, bizzat devletin heyeti tarafından bize ulaştırılmıştır. Avukatların haberi bile yoktur. Anladığım kadarıyla, ancak son dönemlerde avukatlar kendileri dışında farklı bir kanalın işlediğini sezdiler. Eğer kuryelikten bahsedilecekse, kuryeliği yapan devlet adına hareket eden heyettir.

12 yıl neden müsaade edildi

Bazı hassasiyetleri kurcalamak istemiyorum ama bu ne biçim devlet, buna anlam veremiyorum. Devletin, yaptığı işi, hiçbir etik kural tanımadan, kalkıp başka insanlara yüklemesi karşısında bunları söylemek zorunda kalıyorum. Önder Apo’dan bize avukatların ilettiği tek bir yaprak bile yoktur. Eğer suç sayacaklarsa niye 12 yıl müsaade ettiler. Her şeyi devlet de dinliyor, kayıt altına alıyordu. Şimdi Başbakan’a sormak gerekiyor: Siz neden bile bile insanların suç işlemesine göz yumdunuz? Kendin mektup getiripgötüreceksin, sonra da insanları tutup, ‘sen talimat götürüyorsun’ diyeceksin. Bir devlet biraz ciddi olur.

Hükümet nasıl İmralı’ya gitti

Peki, bir şey daha sorayım: 2006 yılının eylül ayında, avukatların görüş günü olmayan bir cumartesi günü siz devlet ve hükümet olarak, şimdi tutukladığınız avukatlardan birini Önderlikle görüştürmek üzere İmralı’ya götürmediniz mi? Bu avukat gidip Önder Apo ile görüşüp, o görüşme sonuçlarını bize aktarmadı mı? Bunu siz sağlamadınız mı? O görüşme sonucu 1 Ekim 2006’dan itibaren bir ateşkes süreci gerçekleşmedi mi? Gerçekleşti. Peki, siz o insanları ne yüzle tutukladınız? Bunu anlayamıyorum.” (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89