• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Devlet Bahçeli buna ne diyecek?

Devlet Bahçeli buna ne diyecek?
Devlet Bahçeli liderliğindeki parti yönetimi,12 Eylül darbe anayasasının değiştirilmesine 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

MHP, '12 Eylül Anayasası'nın değişmesine hayır' kampanyasını resmen başlatırken, partinin bugünkü yönetimiyle merhum lideri Alparslan Türkeş arasında ilginç bir çelişki ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli liderliğindeki parti yönetimi,12 Eylül darbe anayasasının değiştirilmesine 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

Darbe mağduru ülkücülerin yüksek sesle pakete destek vereceklerini ilan etmeleri nedeniyle parti yönetimi ile taban arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

Bahçeli, bu isimler için 'Ülkücü müsveddeleri' yakıştırmasında bulunmuştu. Fakat 'Başbuğ' Türkeş'in 1992 yılına ait bir röportajı Bahçeli'nin bugün izlediği politikayla zıt yönde mesajlar içeriyor. Merhum Türkeş, bu röportajında, DYP-SHP koalisyonuna neden güvenoyu verdikleri sorusuna şöyle cevap veriyor: "12 Eylül anayasasını değiştireceklerine söz verdiler. 12 Eylül, ülkücüler olarak bize çok haksızlık etmiş, büyük mağduriyetler getirmiştir."

Konya'da yayın yapan Türkiye'nin ilk yerel televizyonu unvanına sahip Sun TV'nin arşivindeki görüntülere göre Türkeş, "Hükümet, programında 12 Eylül'ün bütün kalıntılarını ortadan kaldıracağını taahhüt etmiştir. Koalisyon protokolünde de buna önem vermiştir. 12 Eylül Türkiye'ye çok zararlı olmuştur. Ayrıca memleketimizde istikrar bulunmasını istiyoruz. Anayasa'yı da değiştirip, Anayasa'daki yanlışları düzelteceklerini taahhüt ettiklerinden kendilerine güvenoyu vererek destekledik." açıklamasını yapıyor.

Böylece, darbe anayasasının değiştirilmesine ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor.

Dönemin DYP-SHP koalisyonunun protokolünde, 'Demokratikleşme' başlığı altında şu ifadeler yer alıyordu: "(...) 1982 Anayasası hazırlanış, sunuluş ve kabul ediliş süreci, şartları ve içeriği ile ülkemizin demokratik gelişmesi önünde çok önemli bir engel olarak durmaktadır. 20 Ekim 1991 genel seçimleri öncesi yukarıdaki düşüncelerden hareket eden hemen hemen bütün siyasî partiler, biranayasa değişikliğigereğini dile getirmiş, bu arada DYP ve SHP tümüyle yeni bir anayasanın yapılması gereğinde benzer görüşler ortaya koymuşlardır.(...)"

Protokolün devamında 82 Anayasası'nın değişme gerekliliği madde madde sıralanmıştı.

MHP lideri Alparslan Türkeş, yukarıdaki taahhütleri de göz önüne alarak 49. hükümet olarak kayıtlara geçen 7. Demirel hükümetine güvenoyu verdi. 450 üyesi bulunan Parlamento'da hükümet 280 kabul oyuyla güvenoyu alarak göreve başladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89