• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Deşifre olduk bizi değiştirin!

Deşifre olduk bizi değiştirin!
Bülent Arınç'ın evinin yakınında yakalanan ve bir albayı izlediklerini söyleyen iki subay, üstlerinden 'deşifre olduk, ekibi değiştirin' talebinde bulunmuş.

Bülent Arınç'ın evinin yakınında yakalanan ve bir albayı izlediklerini söyleyen iki subay, üstlerinden 'deşifre olduk, ekibi değiştirin' talebinde bulunmuş. İşte Akşam Gazetesi'nden Özlem Çelik'in yazısı...

Genelkurmay kozmik birimi kapatacak mı?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin önünde yakalanan ve Arınç'a suikast şüphesiyle sorgulanan Albay E.Y.B.ile Binbaşı İ.G. hakkında önemli bilgilere ulaştık. Hatırlayacağınız gibi Genelkurmay'ın ilk açıklamasında bu iki subayın, Arınç'ı takip etmediği, bilgi sızdırdığından şüphelenilen köstebeğin peşinde oldukları için Çukurambar'da bulundukları belirtilmişti.

***

Gelelim çok özel bilgimize. Bu iki subay bir süre önce üstlerine 'deşifre olduk, bizi bu görevden alın, Albay'ı farklı bir ekip izlesin' demişler. Ancak bu uyarı dikkate alınmamış. Ortada yazılı bir belge yok. Varsa da biz görmedik. Öğrendiklerimiz, iki subayın yakın çevresine anlattıklarından. Özel Kuvvetler'in iki subayı çok gizli bir görevi sürdürürken 'birileri bizden şüphelendi, deşifre olduk' diyorlar ama dikkate alınmıyorlar. Sizce de garip değil mi?

***

Bilgi sızdırdığından şüphelenilen Albay'ı takip için neden yeni bir ekip görevlendirilmedi? İşin uzmanları, bu tip gizli görevlerde, göz önündeki personelin sık sık değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. O kozmik birimde yani Seferberlik Tetkik Kurulu'nda bugünlerde şu soruya yanıt aranıyor: Acaba Genelkurmay içinde bu birimin kapatılmasını isteyenler mi var? Albay ve Binbaşı'ya şimdilik farklı bir görev verildiğini de belirtelim. İstihbarat faaliyetlerinden uzaklaştırılan iki subay Özel Kuvvetler'e bağlı okulda genç subayları eğitecekler.

Savcı'dan subaylara: 'Bunlar özel harbin maskeleri!'

Albay ile Binbaşı'nın sorgulanması sırasında Özel Yetkili Savcı ile aralarında geçen önemli diyaloglar var.

***

Sorgu sırasında ısrarla Bülent Arınç'ın evini bilmediklerini, köstebek olduğundan şüphelenilen Albay'ı izlemek için Çukurambar'da bulunduklarını söyleyen Albay ile Binbaşı'ya Savcı şöyle cevap veriyor, 'Bunlar Gayri Nizami Harbin MASKELERİ. Maskeleme taktiğinizi biliyorum.'

***

Özel Yetkili Savcı gerçekten biliyor. Maske ya da maskeleme, Gayri Nizami Harp terimi. Özel harp eğitimi alan kişiler kendilerini ele vermemek için 'maskeleme' dedikleri yöntemler uygular. Albay ile Binbaşı serbest bırakıldıktan sonra yakınlarına, kendilerini sorgulayan savcının özel harp terminolojisine hakimiyetine şaşırdıklarını da anlatmışlar.

Gata'da yatan Albay terfi edebilecek mi?

Genelkurmay'In 'peşindeydik' dediği EDOK (Eğitim ve Doktrin Komutanlığı)'ta görevli Kurmay Albay B.K. bir süredir GATA'da yatıyor. Takip edildiğini medyadan öğrenen Albay'ın üzüntüden hasta olduğu ve by-pass olduğu biliniyor. Kendisinden şüphelenilen Kurmay Albay'ın da generallik için terfi sırasında bekleyenler arasında olması dikkat çekici.

***

Genelkurmay yaptığı açıklamada hakkındaki iddiaları kanıtlayacak bir delile ulaşılamadığını söyleyerek söz konusu terfinin gerçekleşebileceğini mi ima etti? Yoksa Kurmay Albay'ın terfii bu iddialara kurban mı gidecek? Bunu görmek için ağustos ayını beklemek gerek.

***

Terfi konusu TSK içinde her zaman en önemli gündem maddelerinden. Hatırlayacağınız gibi 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında ıslak imzası olduğu iddiasıyla yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek de beklediği terfiyi alamayanlardandı. Yüksek Askeri Şura'nın son toplantısından Çiçek'e terfi çıkmayınca Genelkurmay bir açıklama bile yapmıştı. Boş amirallik kadrosu olmadığı için Dursun Çiçek'in terfi ettirilmediği ifade edildi. Kısaca generalliğe terfi işi, sadece terfi bekleyen için değil, rakipleri için de çok önemli.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89