• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Depremde ölü sayısı 51'e yükseldi

Depremde ölü sayısı 51'e yükseldi
Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt olan 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Guncellendi
Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kimsenin kalmadığını söyledi.

Elazığ'da merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremde 51 kişinin öldüğü, 70'nin üzerinde yaralının olduğu bildirildi. Bölgede arama kurtarma çalışması devam ediyor. 

KIZILAY KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı'nın Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu. Bölgeye 20 kişilik afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi gönderildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem haberinin ardından Türk Kızılayı Elazığ Bölge Afet Yönetim Merkezi, Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Muş şubesinden 20 afet müdahale uzmanını bölgeye gönderdi.

12369

Afet müdahale ekibi ilk planda, 250 çadır, bin battaniye, 1 seyyar mutfak ve çok sayıda kumanya bölgeye ulaştırdı. Evlerinde hasar olan vatandaşlar için yeterli sayıda ''Mevlana Evi'' olarak adlandırılan çelik afet evlerinin de bölgeye ulaştırılması için çalışma başlatıldı.

Bölgede ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye yakın kan merkezleri alarm durumuna geçirildi.

Türk Kızılayı'nın Diyarbakır ve Malatya kan merkezlerinden bölgeye kan sevkıyatı için hazırlıklar tamamlandı. Bölgeye ulaşan afet müdahale ekibi yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Ayrıca bölgeye gönderilen seyyar mutfaktan halka ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

DİYARBAKIR'DAN 41 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ

Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 41 kişilik ekip deprem bölgesine gönderildi.

12370

Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 41 kişilik ekip, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin hemen ardından arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 8 araçla Diyarbakır'dan deprem bölgesine gitti.

41 kişilik ekibin deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi.

27 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 27 artçı sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan ve saat 04.32'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki ilk depremin ardından bölgede büyüklüğü 2.5 ile 4.1 arasında değişen 27 artçı sarsıntı gerçekleşti.

ÜÇ KÖYDE CAN KAYBI AĞIR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan depremde, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''Okçular ve Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir'' ifadesine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Karakoçan olarak bildirirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklamasında, depremin merkez üssünün Kovancılar olduğu kaydedildi.

DEPREM BÖLGESİNE İNSANI MALZEME GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Elazığ'ın Kovancılar ilçesindeki depremin ardından bölgeye kurtarma ekipleri ve insani yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre bugün sabah saat 04.32'de merkez üssü Kovancılar olan 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği anımsatıldı.

Açıklamada, depremin haber alınmasının ardından başkanlık tarafından Elazığ Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü, Kovancılar-Karakoçan Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçilerek ihtiyaçların tespiti ve temini yönünde çalışmalara başlandığı kaydedildi.

İlk alınan bilgilere göre Okçular köyünde çok sayıda evin yıkıldığının aktarıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Bölgeden henüz kesin teyit edilmemiş olmakla birlikte; Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerinde ölenler ve yaralananlar olduğu bilgisi alınmaktadır.

İlk etapta bölgeye; Malatya Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 2 araç, 18 kişilik ekip, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 3 araç ve 11 personelden oluşan ekip, Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 5 araç ve 30 kişilik ekip, Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 2 araç, 10 kişi, 3 ambulans ve Bingöl Akut Ekibi, Kızılay'dan 100 çadır ve 300 battaniye 1 seyyar mutfak ile birlikte bir öncü ekip sevk edilmiştir.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89