• BIST 9019.57
  • Altın 4146.957
  • Dolar 39.1715
  • Euro 44.49
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 23 °C

Dengeleri değiştirecek teklif!

Dengeleri değiştirecek teklif!
Bush ailesinin yakın dostu olmasıyla tanınan Prens Bendar bin Sultan, Moskova'ya "Ortadoğu'da ABD'nin yerini al" önerisini götürdü.

Yıllarca Washington'da Suudi Arabistan Büyükelçisi olarak görev yapan ve Bush ailesinin yakın dostu olmasıyla tanınan Prens Bendar bin Sultan, Moskova'ya "Ortadoğu'da ABD'nin yerini al" önerisini götürdü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın İran, Suriye ve Mısır politikalarına şiddetle karşı çıkan ve "Washington'a karşı mesafeli olma" kararı alan Riyad, Rusya ile yakınlaşmanın yollarını arıyor. Halen Suudi istihbaratını yöneten Prens Bin Sultan'ın bu amaçla Moskova'da görüştüğü Rusya lideri Vladimir Putin'e "çok çekici" öneriler götürdüğü iddia edildi.

Serbest gazeteci Aaron Klein, Soçi 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nda terörizme karşı Rusya ile işbirliği yapma önerisinde de bulunan Prens'in, Mısır'a silah ve savunma araçları satışlarında, Rusya'nın ABD'nin üstünlüğüne son verebileceğini vurguladığını öne sürdü.

'ESAD GİTMELİ'

Prens Bin Sultan, bunlara karşılık Suriye lideri Beşar Esad'ın gitmesini talep ederken, Suriye'nin geleceğinde Rus askeri varlığına yer olacağının da garantisini verdi. Prens, Suriye'de geçici Devlet Başkanı olarak Alevi kökenli eski Savunma Bakanı General Ali Habib'in adını gündeme getirdi. Klein, Moskova'nın Esad'ın gitmesi teklifini reddettiğini belirtirken, yine de "bunun daha pazarlıkların başlangıcı" olduğu yorumunu yaptı. (Vatan)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • sin08 Aralık 2013 Pazar 15:32buchun yerine

      Israil politikalarinin bas uygalayicisi suudi obamada aradigini bulamayinca Buch yerine putini ikame edeceginimi saniyor. Bu suudinin son cirpinislari sonlari yakin

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89