• BIST 9548.09
  • Altın 2488.515
  • Dolar 32.4959
  • Euro 34.5497
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 10 °C

Demirtaş'tan Leyla Zana'ya: Bu saflıktır, AKP gibi düşünmektir!

Demirtaş'tan Leyla Zana'ya: Bu saflıktır, AKP gibi düşünmektir!
Demirtaş Leyla Zana'yı kastederek "Her kim Başbakan'dan umutluysa bu saflıktır, AKP gibi düşünmektir."

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhuriyet tarihinde en sinsi asimilasyon politikalarını yürüten parti AKP olmuştur" dedi ve Leyla Zana'yı kastederek ekledi: "Her kim Başbakan'dan umutluysa bu saflıktır, AKP gibi düşünmektir."

Bölge ziyaretleri kapsamında Hakkari'ye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Hakkari milletvekilleri Adil Kurt ve Esad Canan, Yüksekova'nın ardından Şemdinli'ye geçti. Yüksekova çıkışı havaalanı mevkiinde Şemdinli, Esendere, Yüksekova ve Hakkari Belediye başkanları ve BDP yöneticilerinin bulunduğu yüzlerce kişi tarafından karşılanan Demirtaş, buradan konvoyla Şemdinli'ye hareket etti. Demirtaş ve beraberindekiler Şemdinli'ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymakamlık Çeşmesi'nde (Bermêş) bekleyenlerle birlikte ilçe merkezine geçti.

'AKP ASİMİLASYONU ÇOK SİNSİ YÜRÜTÜYOR'

BDP Şemdinli İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Demirtaş ardından halka hitap etti. Kürtlerin uzun soluklu bir mücadeleden geçtiğini belirten Demirtaş, tarih boyunca Hakkari ve bağlı ilçe ve köylerindeki halkların bedel ödediğini ve baskıya maruz kaldığını söyledi. Bütün zulme ve tehdide rağmen Hakkari halkının direnmekten vazgeçmediğini söyleyen Demirtaş, "Cumhuriyet tarihinde en sinsi asimilasyon politikalarını yürüten parti AKP olmuştur. Adeta saman altından su yürütmüş ve siyasi soykırım, askeri operasyonlarla katliamlar yapmış ve Kürt sorununu yüzyıl geri götürmüştür" dedi. Cumhuriyet tarihindeki diğer partilerin AKP hükümetinden daha mert olduğunu da sözlerine ekleyen Demirtaş, AKP öncesi partilerin savaşı açık bir şekilde yürüttüğüne dikkat çekti.

'AKP SAMİMİ İSE ÖNCE ROBOSKİ KATLİAMINDAN ÖZÜR DİLESİN'

"Erdoğan ve hükümeti; Filistin, Suriye ve Arap halklarına gözyaşı dökeceğine kendi ülkesindeki Kürtlere baksın" diyen Demirtaş, "Erdoğan miting meydanlarında 'Kürt kardeşlerim' diyor ama Rosobki katliamının talimatını veriyor. Aslında Erdoğan, 'Kürt kardeşlerim' derken kendi yanındaki Kürtlerden bahsediyor" şeklinde konuştu. AKP'nin Kürt sorununun çözümünde samimi olmadığını belirten Demirtaş, AKP'nin samimiyetini göstermesi halinde parti olarak gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Roboski katliamının gözdağı vermek, sindirmek için yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, "Eğer hükümet samimiyse önce Roboski katliamından özür dilemekle başlamalıdır. Sonra İmralı tecridine son verip, askeri ve siyasi operasyonlara son vermesi gerekiyor. En son olarak da müzakereye oturmalıdır" şeklinde konuştu.

LEYLA ZANA'YA ELEŞTİRİ

"Kürt sorununu çözeceğiz" sözlerinden sonra Hakkari bölgesinde karakolların kurulduğunu, mayınların döşendiğini ve tel örgülerin çekildiğine dikkat çeken Demirtaş, isim vermeden Leyla Zana'yı eleştirerek, "Bu uygulamalardan sonra kalkıp 'ben sorunu çözeceğim' diyeceksin. Her kim Başbakan'dan umutluysa bu saflıktır, AKP gibi düşünmektir" dedi.

ZANA "UMUDUM ERDOĞAN" DEMİŞTİ

Leyla Zana, bugün Hürriyet gazetesinde çıkan mülakatında Erdoğan'ın sorunu çözeceğine inandığını söylemişti. Zana, "Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum. Yitirseydim giderdim, burada olmazdım. Şimdi hepimizin yapması gereken, hepimizin başbakanın sorunu çözmesinde yanında olduğumuzu ona hissettirmemiz, onu teşvik etmemizdir" dedi. Zana mülakatta, BDP ile bu konuda farklı düşünceler dile getirmişti.

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89