• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Demirtaş'tan 'HÜDA-PAR' açıklaması

Demirtaş'tan 'HÜDA-PAR' açıklaması
Diyarbakır'da "Kayıplar Bulunsun" oturma eylemine katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Diyarbakır'da kayıp yakınları ve İHD Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" oturma eylemine katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oturma eyleminin arından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına yanıtladı.

Demirtaş, Batman'da HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen kişilerin silahlı saldırısı sonucu Özcan Temel'in yaşamını yitirmesinin ardından yaşanılanlara ilişkin soruya da cevap verdi. Demirtaş, bu konuda şunları söyledi:

'HÜDA-PAR bize karşımı iktidara karşımı kuruldu?'

"Batman'da yaşananlar BDP, HÜDA-PAR çatışması olarak yansıtılıyor. Böyle  bir şey yok, yani bizim HÜDA-PAR ile veya başka bir parti ile çatışmamız falan yok. Partimizin çalışmalarına ve gençliğe dönük saldırılar var, ortada çatışma falan yok, bizim böyle bir politikamızda yok. Kendileri de çok iyi biliyorlar ki karşılaştıkları engel şudur, gidip BDP'li yönetici olan esnafın camına kendi partilerinin afişlerini asmaya çalışıyorlar. Sonrada esnaf izin vermedi, mahalleli izin vermedi diye kıyameti kopartıyorlar. Kusura bakmayın ama biz gelip sizin partinize BDP bayrağı asıyor muyuz? Batman Valisi ve emniyet iyi biliyor. İki kişi mahallenin ortasında kaleşnikoflarla bildiri okudular. Biz bugüne kadar hangi başka parti yöneticisinin evine ve iş yerine parti bayrağı asmaya veya bildiri sokmaya çalıştık. İşte bu provokasyonun ta kendisidir. Ondan sonra mahalleli bize karşı çıkmış, ne yapsın mahalleli boyun mu eğsin size. Ortada HÜDA-PAR, BDP çatışması yoktur, böyle bir şeyi de arzulamıyoruz. Böyle bir gerilimin taraftarı değiliz. Fakat ortada açık bir cinayet var ve bu cinayetin kimler tarafından işlendiği biliniyor, eğer bu parti gerçekten kurumsal olarak bunun arkasında değilse en azından bu cinayete karışmış olan kişileri adalete teslim ederek adalete yardımcı olsunlar. Biz gerilimin taraftarı değiliz ama 90'lı yıllarda olduğu gibi sokak ortasında gençleri infaz ederek alan hakimiyeti sağlarız gibi bir yanlış içerisine düşmezler."

Ulusal birliğe zarar verecek hiçbir politikayı kabul etmeyeceklerini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

 "Kendileri bu birliğe katkı sunmak istiyorlarsa doğru yol bellidir. BDP ile çatışarak olmaz. Daha kendilerinin ağzından tek bir hükümet eleştirisi duymuş değiliz. Bu nasıl muhalefet partisi anlamış değiliz. Hep BDP'ye, Kürt hareketine hakaret. Bize karşımı kuruldular yoksa iktidara karşımı kururdular buna karar versinler."

  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89