• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

Demirtaş ve Yüksekdağ ifade veriyor

Demirtaş ve Yüksekdağ ifade veriyor
Hakkında daha önce tahliye kararı verilen HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Demirtaş ile Figen Yüksekdağ için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni soruşturma açarak tutuklama kararı istedi.

Hakkında tahliye kararı verilen HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski ei genel başkan Figen Yüksekdağ için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma açarak tutuklama kararı talep etti.

Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini görüşmeye başladı. Hakimlik, 3 avukatın savunma yapmasına karar verdi.

Sulh Ceza Hakimliği her bir kişi için 3 avukatın savunma yapabileceğini söyledi. 3 avukatın savunma yapması diğer avukatların duruşma salonunda bulunması talebi tartışmalara rağmen mahkemece kabul edilmedi. 3 avukat salonda kalırken Demirtaş’ın sorgusu başladı.

DEMİRTAŞ VE YÜKSELDAĞ SEGBİS İLE İFADE VERİYOR 

SEGBİS’le bağlanan Demirtaş, “Karar zaten belli kayıtlara geçsin diye birkaç söz söyleyeceğim sadece” dedi.

Demirtaş'ı avukatlar Nuray Özdoğan, Mehmet Emin Aktar ve Levent Kanat savunma yaptı. Avukat Mesut Özer, Bir suçtan bir kere dava açılabilir. Devlet koyduğu yasalara uymuyor. İyi bir devlet aklı işletilerek bundan vazgeçilir. Ana dosyadan yargılandığı 31’nci fezlekede zaten Kobane olayları kapsamında ifade vermişti. Hukuk katliamı yapılıyor" dedi.

Bu arada Demirtaş'ın tahliyesi yönünde verilen kararın ardından avukatlarının yaptığı ve şimdiye kadar yattığı 25 aylık sürenin, 4 yıl 8 aylık hapis cezasından düşürülmesi yani mahsupluk başvurusu kabul edildi. Bu kararın ardından Demirtaş'ın avukatları denetimli serbestlik başvurusu yaptı.

Edirne İnfaz Hakimliği'ne denetimli serbestlik başvurusunda bulunan Demirtaş'ın avukatlarından Fırat Epözdemir, Fırat Epözdemir, denetimli serbestlik başvurusu yapıldığı saatlerde Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan bir soruşturma nedeniyle Demirtaş hakkında yeniden bir tutuklama talebinde bulunulduğunu, bu kararın sonucunu beklediklerini belirtti.

Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "terör örgütü yöneticiliği" ve terör örgütü üyeliği" iddialarıyla yargılandığı davada tahliyesine karar verilen HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturmanın Diyarbakır’da 6-7-8 Ekim 2014’de meydana gelen olaylarla ilgili olduğu ve olaylar sırasında meydana gelen 'cinayet', 'yaralama', 'mala zarar verme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'hırsızlık', 'yağma', 'iş yeri ve konut dokunulmazlığının ihlali' gibi suçlamalardan sorumlu tutuldukları öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89