• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Demirtaş: Melleler devleti ıslah etsin!

Demirtaş: Melleler devleti ıslah etsin!
Selahattin Demirtaş, AKP'li birçok bakan ve milletvekilinin şu an KCK davasında yargılanan sanıklarla telefonda görüşmeler yaptığını öne sürdü.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'li birçok bakan ve milletvekilinin şu an KCK davasında yargılanan sanıklarla telefonda görüşmeler yaptığını ve ricalarda bulunduğunu öne sürdü.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li birçok bakan ve milletvekilinin şu an KCK davasında yargılanan sanıklarla telefonda görüşmeler yaptığını ve ricalarda bulunduğunu, ancak bu görüşmelerin iddianameye alınmadığını söyledi. 

Demirtaş, Diyarbakır’da görülmekte olan KCK davasına ilişkin görüşlerini sosyal paylaşım sitesi twitter’da paylaştı. Demirtaş, KCK davasında yargılanan birçok kişinin vali, başsavcı, AKP’li bakan ve milletvekilleriyle de telefonda görüştüğünü ancak bu görüşmelerin kayıtlarının iddianamede yer almadığını ifade etti. 

Savcıların önüne konulan dinleme kayıtlarının "seçmece" olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Eğer öyle olmasaydı, bazı KCK sanıklarının bakan, vali, başsavcı ve AKP vekilleri ile yaptıkları görüşmelerin kayıtları da dosyada olmalıydı. Çünkü o görüşmelerde de iddianamedekine benzer şeyler konuşulmuştur” dedi. 

BDP İDDİANAMESİ SİYASİ KAĞIT PARÇASI 

Dinlemeye takılan konuşmaların önemli bir kısmının Kürtçe olduğunu ve Kürtçe bilen polisler tarafından Türkçe çevirisi yapılıp dosyaya konulduğunu kaydeden Demirtaş, çevirilerin çoğunun eksik ve yanlış yapıldığını söyledi. Demirtaş, şu görüşleri ifade etti: 

“Ama devlet ve AKP yetkililerinden hiç birinin adı dosyada yoktur, ilginçtir ve hukuk rezaletidir. AKP'nin çok önemli isimleri bugün yargılanan kişilerle çok önemli konuları görüşmüş ve ricacı olmuşlardır, dosyada neden bunlar yok? Dinleme kayıtlarının tamamı dosyada olmadığı ve çeviriler de yetersiz olduğu için iddianame BDP karşıtı siyasi bir kağıt parçası olmuş. KCK davasının umut verici tek yönü, yargılananlar son derece gururlu, yargılayanlar utangaç bir tavırla duruyorlar duruşma salonunda.” 

MELLELER DEVLETİ ISLAH ETSİN 

Demirtaş, Diyanet’in mele kadrosu projesi için de şunları söyledi: 

“Hukumet Kürt sorununu halen ‘sorun çıkaran’ Kürtler olarak görüyor, Diyanetin 1000 melle projesi bu zihniyetin tezahürüdür. Oysa sorun çıkaran devlettir,1000 melle alınsın ama bunlar devleti islah etsinler, daha sonuç alıcı olur.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89