• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Demirtaş: Irkçı ve faşistlerle yan yana olmayız

Demirtaş: Irkçı ve faşistlerle yan yana olmayız
BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Taksim'deki eylemlerle ilgili olarak "Tabanımız kesinlikle ırkçı ve faşistlerle aynı etkinlikler içinde olmaz." dedi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Taksim'deki gezi parkı'na ilişkin gelişmeleri değerlendirirken, "Taksim'de, Türkiye'nin dört bir yerindeki AKP'nin zulmüne karşı herkesin direnişi meşru ve haklıdır. Ancak, gezi parkı'nda yaşananları barış müzakerelerinin karşıtlığına çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz onlarla hareket etmiyoruz. Tabanımız kesinlikle ırkçı ve faşistlerle aynı etkinlikler içinde olmaz. Bizim tabanımız ne yapacağını bilir" dedi. 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da merkez Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi'nde 'Çözüm süreci' ve Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı. Taksim gezi parkı'ndaki protestoların sadece ağaç katliamı için yapılmadığını kaydeden Demirtaş, şöyle dedi: 

"İnsanlar gezi parkı'ndaki ağaçlar için değil, aynı zamanda hükümetin olumsuz politikalarına da tepki koyuyor. Vatandaşın tepkisini değerli buluyorum. BDP olarak gezi parkı direnişçilerinin yanındayız. Vatandaşa atılan her bir gaz ve vurulan coplar için hükümeti kınıyorum. Milletvekillerimize oradaki kadınlara gençlere insanlara yönelik saldırıları açıkça kınıyorum. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Ama dediğim gibi mesele sadece orda sadece bir kaç ağacın kesilmesi meselesinin çok ötesinde toplumsal bir rahatsızlığı ifade ediyor. Bölgede yıllardır olup biten İstanbul'da olsaydı onlarca genç İstanbul dağlarına çıkardı." 

"BAZI GRUPLAR DİRENİŞİ FARKLI YERE ÇEKİYOR" 

Taksim gezi parkı'ndaki direnişi bazı grupların farklı yerlere çekmeye çalıştığını ileri süren Demirtaş, halkın tepkilerini değerli bulduklarını, bu eylemle birlikte bazı ulusalcı, ırkçı ve milliyetçi kesimlerin "Kürt sorunu nasıl baltalayabiliriz" arayışına girdiğini söyledi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bunların farkındayız. Halkın direnişini destekliyoruz. Ama herkesin dikkatli olması gerekir. İstanbul'da yaşayanlar gazın tadını ilk kez tadıyor. Ama Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta günlerce gaz yedik. 1 yıl geçmesine rağmen Diyarbakır sokaklarından hala gaz kokusu geliyor. Demin de belirttiğim gibi müzakere ve barış sürecine karşı ulusalcı ve milliyetçi kesimler süreci baltalamak için uğraşıyorlar, bunlara karşı dikkatli olmak lazım. Taksim'de, Türkiye'nin dört yerindeki AKP'nin zulmüne karşı herkesin direnişi meşru ve haklıdır. gezi parkı'nda yaşananları barış müzakerelerinin karşıtlığına çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz onlarla hareket etmiyoruz. Tabanımız kesinlikle ırkçı ve faşistlerle aynı etkinlikler içinde olmayız. Bizim tabanımız ne yapacağını bilir." 

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89