• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 12 °C

Demirtaş: İmralı görüşmelerinin detaylarını açıklayacağız!

Demirtaş: İmralı görüşmelerinin detaylarını açıklayacağız!
Selahattin Demirtaş, Adıyaman il kongresinde yaptığı konuşmada, İmralı görüşmelerinin gizli kalmayacağını söyledi.

Partisinin 2. İl olağan kongresine katılmak için geldiği Adıyaman'da açıklamalarda bulunan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidar ile muhalefet arasındaki milliyetçilik tartışmalarında CHP ve MHP'ye yüklenirken, İmralı ile yapılan görüşmelerin detaylarının birkaç gün içersinde detaylı olarak açıklanacağını söyledi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, siyasette son günlerin tartışmalı konusu olan 'milliyetçilik' konusunda CHP ve MHP'ye yüklenerek, "Yeni bir süreç, barış süreci, barış dilinden bahsedilecekse önce bu dili düzeltmesi lazım. Birincisi ortada bir terör ve terörist yoktur; bir halk hareketi vardır. Bunun zihinlerde kabul edilmesi lazım. Özelikle de kendine 'ulusalcıyım' deyip ülkenin bağımsızlığını savunduğunu iddia eden; kendine milliyetçiyim, Türk milliyetçisiyim deyip ülkeyi kurtarmak adına sağa sola saldıranlara buradan seslenmek istiyorum. Sizin bu zihniyetiniz; ulusalcıların ve ırkçıların bu zihniyeti Kürt sorununu oluşturan zihniyettir. İttihat ve Terakkiden devraldığınız tekçilik üzerine kurduğunuz bu zihniyet Kürt sorununun temelidir" dedi.

"BARIŞTAN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Barış görüşmelerinden en çok ulusalcılar ve milliyetçilerin rahatsız olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Şimdi barıştan en çok rahatsız olanlar dikkat edin bunlardır. Dikkat edin en çok barış deyince tüyleri diken diken olanlar bunlardır. Niye barıştan rahatsız oluyorsunuz anlamış değiliz. Cenazeler geldiğin de en çok bağırıp çağıranlar da bunlardır; hadi cenazelerin gelmesini önleyelim elimizi taşın altına koyup bu akan kanı durduralım dediğimiz de en çok feryat figan edenler yine bunlardır. Eşitlik hukuku kurulmalı ve bu ülkede adalet anayasa aracılığıyla yeniden tesis edilmeli, dağlarda silah sesi olmamalı, kuş sesi olmalı dediğimiz zaman en çok onlar feryat figan bağırıp çağırıyorlar. Siz samimi olarak ulusalcılık, milliyetçilik yapacaksanız dönün Ortadoğu da kaynayan kazana bir bakın. Sizin dümen suyunuza gidilse ortada Türkiye kalmayacak. Herkes sizin gibi ırkçılık, ulusalcılık, milliyetçilik adı altın da tekçiliği, faşizmi dayatsa ortada Türkiye kalmayacak. Daha diyalogun yollarını açmaya çalışıyoruz. Daha ortada somutlaşmış yol haritası bile yok daha bunun zemini oturtmaya çalışıyoruz. Daha yolda ki karları temizlemeye yolu açmaya çalışıyoruz; bakın feryat figana. Ne ortada bir anlaşma var, ne ortada mutabakat var. Ne AK Parti ile anlaşma, ne de AK Parti ile yeni bir anayasa yapmaya karar verdiğimiz mutabakat var. Dağda silahlar konuşmasın şehirde siyaset konuşsun diyoruz" diye konuştu.

"İMRALI GÖRÜŞMELERİNİN DETAYLARINI AÇIKLAYACAĞIZ"

Selahattin Demirtaş, BDP'li heyetin İmralı'ya yaptığı ziyaretteki görüşmelerin detaylarının açıklanacağını aktararak, şunları söyledi:

"Dün milletvekili arkadaşlarımızın İmralı'da yaptığı görüşmenin sonuçlarını yarın öbür gün bütün detayları ile sizlerle paylaşacağız. Görünen o ki Sayın Öcalan'ın da belirttiği gibi tarihi bir süreç, tarihi bir dönem başlıyor. Nasıl başlayacak detayları nedir bunları bizlerde kamuoyuyla halkla geniş geniş tartışacağız; hepinizin süreçten şeffaf şekil de bilgisi olacak. Sizlerde izleyeceksiniz; halk bu sürece yön verecek. Gizli Kapaklı, kapalı kapılar ardında süreçler yürümeyecek. Kim ne derse dersin, bu süreçte bu kritik dönemde bütün kışkırtmalara kulaklarınızı tıkamalısınız."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89