• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

Demirtaş: Hangi kahraman AKP Diyarbakır İl Başkanı olacak?

Demirtaş: Hangi kahraman AKP Diyarbakır İl Başkanı olacak?
Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesinde Diyarbakır’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BDP Kayapınar ilçe binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarının hükümet mensuplarıyla yargı mensuplarının ortak yaptıkları gizli toplantılarda planlandığını söyledi. Bu gizli toplantıların bilgilerinin kendilerine ulaştığını ifade eden Demirtaş, “Bu toplantıları yapanlar, darbe planları nedeniyle yargılanan Ergenekoncular gibi bir gün yargılanacaktır” dedi. Demirtaş, Suriye’deki gelişmelerden dokunulmazlık tartışmalarına kadar açıklamalarda bulundu.

‘YARGIYA BİR GÜN HESAP VERECEKLER’ 

Son olarak Siirt, Batman ve Mardin’de KCK adı altında yapılan ve aralarında belediye başkanı, il genel meclisi üyesi ve BDP yöneticisi 80’den fazla kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Demirtaş, AKP’nin doğrudan yargıya müdahale ederek anayasal suç işlediğini söyledi.

Mahkemeleri ve savcıları AKP’nin doğrudan yönlendirdiğini kaydeden Demirtaş, “Bu suçun hesabı bir gün adil yargı tarafından ve sandıkta da halkımız tarafından sorulacaktır. KCK süsü verilmiş operasyonların nasıl yürütüldüğünü, kararlarının nerede, nasıl alındığını biz iyi biliyoruz. Bu operasyonların kararlarını alanlar şunu unutmasınlar. Bugün Ergenekon darbe girişimiyle yargılanan şahıslar nasıl bir dönem darbe toplantıları yaptılarsa ve bu planlar sonradan tutanaklarıyla ortaya çıkıp bu kişiler yargılandıysa AKP’nin yetkilileri de yargılanacaktır. İçinde başbakanın milletvekili olan danışmanı, medya temsilcisi, cemaat temsilcisi, milli istihbarat temsilcisi, emniyet temsilcisi, savcılarında bulunduğu toplantılar yaptıklarını biliyoruz. Gün gelecek bu kişiler de çetecilikten, terör faaliyetinden dolayı yargılanacaklardır. KCK operasyonlarında kimlerin tutuklanacağına, medyanın bu konuyu nasıl işleyeceğine, savcıların nasıl davranacağına bu tür gizli toplantılarla karar veriliyor" dedi. 

Bazı toplantı tutanaklarının kendilerine ulaştığını söyleyen Demirtaş, “KCK operasyonlarının talimatı hücre şeklinde örgütlenmiş gizli örgüt toplantılarında kararlaştırılıyor. Bir gün geldiğinde Tayyip Erdoğan hükümdarlığı son bulacak. Halkımıza bu zulmü yapanlar bunun hesabını verecek. Her sokakta bir BDP temsilcisi olacak şekilde örgütleneceğiz. Biz halkımıza, dostlarımıza, partimizi destekleyen çevrelere BDP’de daha fazla görev almaları çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

‘HANGİ KAHRAMAN O KOLTUĞA OTURACAK’ 

AKP Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan’ın görevden alınmasını da değerlendiren Demirtaş şunları ifade etti: “AKP’nin il başkanı Diyarbakır gerçeğini görmüş bir siyasetçiydi. Fakat kendi partisindeki gerçekliğe tahammül edemeyen biri BDP’ye nasıl tahammül eder? Şu saatten sonra hangi Kürtler AKP il başkanlığı için yarışacaktır? Bunu çok merak ediyorum. Diyarbakır’da AKP’liler çıkıp ‘Biz il başkanı olmayacağız. Bu zulüm karşısında o koltuğa talip değiliz’ diyecekler mi? Yoksa yapılanları alkışlayacaklar mı? Böyle bir isim çıkmamalı. Sessiz kalınırsa onursuzluk olur. Hangi kahraman çıkıp o koltuk için yarışacak?” dedi.

Tüm yaşananlara karşı sorunları konuşmak gerektiğini ve müzakere sürecinin başlması gerektiğini ifade eden Demirtaş, “Önümüz pek aydınlık gözükmüyor. Ama biz yine de vazgeçmeyeceğiz. Türkiye kamuoyu barış istiyor. Hükümet bunu duymalıdır. 6 yıldır Başbakan ile bir kez görüşebildik. Bakanları da diyalog kuramıyor. Başbakan bu ülkeyi kan gölüne çevirdi. Erdoğan, diyaloga ve insani ilişkilere kapalı. Dar bir çevre içerisinde kendini sarmış çete tarafından yönetilen biri. Barış için ya Tayyip Erdoğan’ın zihniyetinin değişmesi ya da başka birinin başbakan olması gerekli” dedi.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89