• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Demirtaş: Genelkurmay Başkanı AKP'li!

Demirtaş: Genelkurmay Başkanı AKP'li!
Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı'nı 'AKP'li' olarak niteledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "Savaş Baronları" sözlerine, "Savaş baronları savaştan rant elde eder. Gel, tüm BDP'lilerin servetini üst üste koyalım, seninkinin onda biri kadar olursa istifa edeceğim" diyerek karşılık verdi. Demirtaş, Genelkurmay Başkanı'nı da "AKP'li" olarak niteledi. 

Demirtaş, "Kürtlere yönelik baskıdan" nasibini almamış kimsenin kalmadığını öne sürerek, şunları kaydetti: 

"Kimi göç etmek zorunda kalmıştır köyü yakıldığı için, kimi faili meçhul cinayetlerden kaçmak için buralara gelmiştir. Bu dönemde herkesin şunun kararını vermesi lazım; bizim yaşadığımız acılar, zulümler her neyse çocuklarımızla yaşasın mı yaşamasın mı? Ne bedeller ödenecekse biz de acı çekeceğiz çocuklarımız özgür yaşayacak. Özgür bir ülkede özgür halk olacağız. Bu halk bu kararı vermiştir. O kararı hayata geçireceğimiz tarihi günleri yaşıyoruz." 

"Genelkurmay Başkanı AKP'li" 

AK Parti Hükümetinin, Türkiye'nin bütün gerçeklerini saklama konusunda ustalaştığını söyleyen Demirtaş. Uludere olaylarının üzerinden 130 gün geçtiğini ve hala bir açıklamanın yapılmadığını hatırlatarak, "130 gündür neyi arıyorsunuz? Sorumluyu daha bulamadınız mı?" diye sordu. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Başka bir ülkenin savaş uçakları bombalasaydı belki orada soruşturma sıkıntısı olabilirdi. Ama Ankara'daki Genelkurmay Başkanı senin emrinde. Tümen komutanı senin emrinde. Böyle bir komuta zinciri size bağlı. Maşallah Genelkurmay Başkanı zaten senin emrinde olmaktan mutluluk duyan bir AKP'li. Bu noktada soruyoruz. Emri kim verdi? 130 gündür bunu bulmak zor mu. Biz biliyoruz ama senin açıklamanı istiyoruz." 

"İmam Hatip'te derslerden kaytarmışsın belli"

Türkiye'de hiç bir şeyin tek olmadığını kaydeden Demirtaş, "Tek varsa Allah'dır, başka tek yoktur. Bu ülkede çok dil vardır, din vardır, birden fazla inanç, millet vardır. Sen çıkıp mikrofonlarda tek tek teklesen de vardır, çatlasan da vardır, patlasan da vardır" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın "Ben tek dil demedim" sözlerini de yanıtlayan Demirtaş, "Meclis kürsüsünden 'Benim milletimin dili tektir, o da Türkçe'dir demiştir. Ya hafıza kaybı yaşıyor, ya da açıkça yalan söylüyor. İkisi de hoş değil bir Başbakan açısından. Hani din, iman, Allah. Bu kadar göz göre göre yalan konuşulur mu? Dinimizde yalan büyük günahtır. Bunu okumadın mı İmam Hatip'te, derslerden kaytarmışsın belli" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89