• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

Demirtaş da balkon konuşması yaptı!

Demirtaş da balkon konuşması yaptı!
Hakkâri Bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş, Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerindeki belediye binasının balkonundan halka seslendi.

Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerindeki belediye binasının balkonundan halka seslenen Hakkâri Bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş, uzun bir mücadele ve çaba sonucunda bir kez daha Hakkâri halkının destan yazdığını kaydederek, "Hakkâri halkının müthiş bir halk" olduğunu söyledi.

"Emek Demokrasi ve Barış Bloğu'nun" tüm adaylarını seçimde gösterdikleri başarıdan dolayı kutladığını ifade eden Demirtaş, "Ortaya çıkan bu başarı halkın başarısıdır. AKP medyası, başbakan, AKP'nin polisinin tüm baskı ve engellemelerine rağmen bunu başardınız. AKP bağımsız adaylarla seçime girseydi bu başarıyı asla yakalayamazdı. Emek Demokrasi Bloğu iktidara yürüyor. Biz bundan sonra bağımsız adaylarla değil parti olarak seçime gireceğiz. Halkın Kürt sorununun çözümü için verdiği mesajı iyi okuyup parti olarak bize verdiği sorumluluğun farkındayız. Biz halkımıza layık olacağız" dedi.

Halkın seçimlerde vermiş olduğu mesajların iyi okunması gerektiğine işaret eden Demirtaş,"Halk demokrasi özerkliği kabul etmiştir. Öcalan'la ilgili müzakereler halk tarafından desteklenmiştir. Öcalan'ın serbest bırakılması talebi kabul edilmiştir. Başbakandan somut beklentilerimiz var. Başbakan seçim öncesinde bize Zerdüşt dedi, bizi eşkıya ilan etti, Öcalan'ı peygamber ilan ettiğimiz iddiasında bulundu. BDP'nin Kürtçe ezan okuttuğunu, partimizin zorla kepenk kapattırdığını ileri sürdü. Bunların tümü iftara ve yalandır. Başbakan bu iftara ve yalan söylemlerinden dolayı Başbakanın BDP ve Hakkâri halkından özür dilemesi gerekir" şeklinde konuştu.

Hakkâri'deki yetkililere de çağrıda bulunan Demirtaş, "AKP'nin valisi ve polisi olmayın. Devletin tarafsız davranan polisi ve valisi olun. Bu halkın sizlerle bir sorunu yoktur, sorunumuz siyasetledir. Bundan sonra halkımıza yönelik haksız bir saldırı olduğu zaman bu saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Gelin birlik ve beraberlik içinde huzur içinde yaşamaya bakalım. Sayın Başbakan artık bu halk kararını vermiştir. Bunun geri dönüşü de yoktur. Bütün engelleme ve baskılara rağmen Hakkâri halkı yüzde 85 oyla iradesine sahip çıkmıştır. Barışa giden yolu hep birlikte açalım"

"Savaşın bitmesi için Öcalan ile müzakereler devam etmelidir" diyen Demirtaş, "Yeni hükümeti kuracak olan Başbakanın çözüm için tutuklu tüm Kürt siyasetçilerini bırakmalı, anadil hakkı engellenmemelidir, savaşın durması için askeri operasyonlar ve siyasi operasyonlar son bulmalıdır. PKK'yle de doğrudan görüşülmelidir. Bizde buna katkı sunacağız. Kan ve gözyaşının durması için herkesin üstüne düşeni yapması gerekir" dedi.

Demirtaş, bağımsız adayların seçimi kazandığı bazı illerde yapılan kutlamalara yönelik polisin tavrını da eleştirerek, "Önceki gün sandıkların açılmasının ardında bazı illerde kutlamalar yapıldı. Ancak bunu hazım edemeyen polisle halka karşı şiddet kullanmıştır. Yeter artık bu şiddeti durdurun bu halkın sabrını sınmayın. Hakkâri esnafı onurludur ne zaman kepenk kapatacağını bilir. Şunu da belirtmek istiyorum ki biz kepenk kapatılmasına karşıyız. Ancak esnaf ne zaman kepenk kapatıp ne zaman açacağını biliyor" diye konuytu.

AK Parti'nin Hakkari milletvekili adaylarına da seslenen Demirtaş, "Zaydan, Özbek ve Demir ailelerine biz 3'te 3 yapacağımızı söylemiştik. Söyledik ve yaptık. O zaman gelin bize katılın oy için değil kendiniz için demiştik. Sözümüzü de tuttuk. Şimdi size sesleniyorum. Oy için değil kendiniz için gelin bize katılın. Kapımız her zaman size açıktır. Gelin bu halkın içinde yer alın" şeklinde konuştu.

Son olarak seçim sürecinde bağımsız adayların seçim sürecinde katkısı olan herkese teşekkür eden Demirtaş, "Bizden desteğini esirgemeyen, aday adaylarımız, parti çalışanlarımız, yerel ve ulusal basında çalışan basın emekçileri ve halkımıza teşekkür ederiz. Halkımıza layık olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89