• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Demirtaş: Bölünme değil birleşme projesi

Demirtaş: Bölünme değil birleşme projesi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Van il kongresine katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Van il kongresine katıldı. Bütün ezilenlerin birlik olması gerektiğini belirten Demirtaş, "Türkiye'nin kaynakları herkese yeter. Üretilen bütün malların paranın ülkeye adil dağılımı sağlansa tek bir yoksul kalmaz. Ama üretilen malların yüzde 80'i yüzde 20'sine dağıtılıyor. Her yer için özerk yönetim demokratik kurtuluştur. Bunun adı bölünme değil, birleşme projesidir" dedi.

Konuşmasında HDP'nin Türkiye'nin yeni yükselen partisi olduğu görüşünü savunan Demirtaş, yıllardır sürdürdükleri mücadelenin siyasi olarak doruk noktasına sıçrama şansı yakaladığını belirtti.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Sadece bölgede değil, Tekirdağ'da da, Trabzon'da, Artvin'de, Aydın'da, İzmir'de de halkın umudu HDP üzerinde yoğunlaştı. Bizler yıllardır sürdürdüğümüz mücadelenin yarattığımız değerlerin ve gücün şimdi bütün halklar için bütün emekçiler için bir umut haline geldiğini görüyoruz. Artık Türkiye'de AKP zulmü tekçiliği karşısında bir tek umut var. Diğer partiler ne heyecen ne de umut yaratabiliyorlar. Bütün ezilenler, gözünü bize dikmiş durumda. Bu nedenle tarihi bir sorumluluk altındayız. Bu umudu çoğaltan bu günlere taşıyan sizlersiniz."

HDP HERKESİN PARTİSİDİR

"HDP'nin her yerde savunması gereken konu, yoksulluk meselesidir. Bütün inançların ortak partisiysek, bütün esnafın, iş verenlerin ve işçilerin de partisiyiz. Hırsızlık yapmayan evinde para sayma makinesi olmayanların da partisiyiz. Onların hakkını hukukunu her yerde savunmak hepimizin görevidir. 10 kişiden 6'sı işsiz. Yoksulluk ve işsizlik buranın yaşam tarzı olmuş. Bölgenin tamamı böyle. Türkiye'nin en yoksul kentleri. En işsiz şehirleri. Diyorlar ki, 'burada PKK savaş başlattığı için geri kaldı buralar'. 1927 rakamlarına göre de buralar geri, sonraki dönemlerde de bu böyle. Sayın Öcalan anasından doğmadan da buralar yoksuldu, işsizdi, perişandı. Dilimiz, kültürümüz, kimliğimiz, aşımız, ekmeğimiz toprağımız bir bütün olarak onurumuz elimizden alınmak istendi. Bunun böyle gitmeyeceğini biliyoruz. Değiştirmek için dönüştürmek için birlik olmak lazım. Bütün ezilenler kendi içinde birlik olmalı. Türkiye'nin kaynakları herkese yeter."

'BİZİM BARAJ KORKUMUZ YOK'

Barajı rahatlıkla aşacaklarını ve böyle bir sorunlarının olmadığını ileri süren Demirtaş, amaçlarının yüzde 15'i aşmak olduğunu belirtti. Demirtaş, yüzde 10'nun zihinlerdeki baraj olduğunu belirterek, "Türkiye'nin yükselen yıldızıyız, engellemeye çalışıyorlar. Bizi seviyormuş gibi 'bağımsız girin' diyorlar. Onu söyleyenlere, 'Bize akıl vereceğinize, gelin oy verin' diyoruz. Ne yapacağımızı biz biliyoruz. Türkiye'deki gerçek demokratik yaşamı birlikte inşa edelim. İzmir'de de aynı şeyleri söylüyoruz, Türkiye'nin her yerinde de aynı şeyleri söylüyoruz" diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89