• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Demirtaş: ‘Benim Kabe’m Mekke’de ama sizin Kabe'niz para olmuş'

Demirtaş: ‘Benim Kabe’m Mekke’de ama sizin Kabe'niz para olmuş'
HDP lideri Selahattin Demirtaş partisinin Batman’da düzenlediği seçim mitinginde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Batman’da yaptığı konuşmada, “Benim Kabe’m bir tanedir, Mekke’dedir. Benim Kabe’m Taksim değil. Ama siz yönünüzü paraya çevirerek hayatınızı yozlaştırdınız” dedi.

HDP lideri Selahattin Demirtaş partisinin Batman’da düzenlediği seçim mitinginde konuştu. “Kabe” tartışmalarına değinen Demirtaş, “Bir kez de gel gözümün içine bakarak ‘Sen Taksim'e Kabe'mizdir dedin’ de. Yüzüme bakarak bu yalanı söyle. Cesaretin varsa, meydanlarda atıp tutmak yerine canlı yayında tartışalım. İnançları farklı farklı olanlar vardır. Herkes Müslüman değil olmak zorunda da değil. Ben bir Müslümanın elhamdülillah. Benim Kabe'm bir tanedir. Mekke'dedir. Buna rağmen ısrarla yalan söylemeye devam ediyorlar. Benim Kabe'm Taksim değil. Taksim değil ama ben biliyorum ki siz yönünüzü paraya çevirerek, mala mülke taparak hayatınızı yozlaştırmışsınız. Sizin artık kıbleniz haşa, para desteleri olmuş. Para desteleri. Dolar destelerine, Euro destelerine tapıyorsunuz" diye konuştu.

ERDOĞAN’A ‘İSTİFA ETME SÖZÜ VERİYOR MUSUN’ SORUSU

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yeniden çağrıda bulunan Demirtaş, şunları söyledi:

"Bu seçimde kazanacağız diyorsan. Bak Davutoğlu ne dedi. 'istifa ederim' dedi. Cumhurbaşkanına sormak istiyorum. AKP tek başına iktidar olamazsa sende istifa etme sözü veriyor musun? Cesaretin var mı? Bu seçimin yenilgisini sadece Ahmet Hoca'nın sırtına atamazsın. Seni de AKP'nin genel başkanını, valisini, kaymakamını da şakşakçı medyanızı da yeneceğiz. Sarayın bahçesinde otlayan davarları var ya onları da yenmiş olacağız. Kendinize güveniyorsanız gelin canlı yayına iki saat halkın huzurunda konuşalım. Yalanlarınızı yüzüme karşı bir kez daha tekrarlayın bakalım. Meydanlar da söylemek kolay. Mesela Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz'ı Nihat Kazanhan'ın, Roboski'de katlettirdiği 34 kişiyi, Gezi'de katlettiğin 9 gencimizi gözümün içine bakarak tekrar 'emri ben verdim' de bakalım. Eğer yalancı değilsen, eğer yalana sığınmıyorsan bir kez de gel meydanlarda söylemek, atıp tutmak yerine canlı yayında tartışalım. Halkımız içinde inançları farklı olanlar var, herkes aynı inançta olmayabilir. Ben Elhamdülillah bir Müslüman'ım benim Kabem bir tanedir, o da Mekke'dedir dedim. Benim Kabe'm Taksim değil ama ben biliyorum ki siz yönünüzü paraya çevirerek, hayatınızı yozlaştırmışsınız. Sizin Kabe'niz para olmuş. Sizin Kabe'niz dolar desteleri olmuş. Sizi destekleyen zor günlerde yanınızda olan halka sırt çevirdiniz. Onlar hepsi burada. Onlar alın teriyle çalışıp helal lokma yiyorlar. Siz asla ne insanlığı ne İslam'ı temsil edemezsiniz. Gün artık yalancıdan hesap sorma günüdür. Elbette ki bütün zulümlerin hesaba çekileceği gün olacaktır. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada. 7 Haziran da o günlerden biridir. 7 Haziran 'Ben en büyüğüm' diyenlere ders verme günüdür. Bu ülkede halkın üzerinden halk yok sayacak beşeri bir güç yoktur, olamaz. Bunlar güç zehirlenmesi yaşadılar. Ele geçirdikleri devlet kudreti başlarını döndürdü. Her zehirlenmenin de bir ilacı vardır. İşte HDP güç zehirlenmesinin ilacıdır."

Demirtaş, önce iç barışı sağlamak zorunda olduklarını belirterek, "Bir birimize karşı siyasi ve ahlak çerçevesinde yaklaşmak zorundayız. Halk kime destek verirse o yürüyecek. Ama hiçbir siyasi görüş bizim düşmanımız olmayacak. Kimse de bize düşmanlık yapmaya kalkmasın. Birbirimize karşı düşmanca söylemden en fazla halk zarar çekti. Gelin geleceğimizi onurlu bir şekilde birlikte kuralım. 7 Haziran'da HDP'nin rengarenk çiçek bahçesinde buluşalım. Türkiye'ye barışı getirelim. Oradan elde edeceğimiz güçle bütün Ortadoğu'da barışın öncülüğünü yapalım. Mecliste HDP güçlü ise artık kimsenin korkmasına, kaygılanmasına gerek yok. Biz iktidara geldiğimiz gün bu ülkenin barışı teminat altındadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89