• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Demirtaş: AKP döneminde yüzlerce çocuk katledildi

Demirtaş: AKP döneminde yüzlerce çocuk katledildi
Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenen anma törenine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'la birlikte katıldı.

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenen anma törenine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'la birlikte katıldı.

Elvan ailesine başsağlığı dileyen Selahattin Demirtaş basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Yasa eleştirisi

Berkin Elvan'ın şahsında bu ülkede katledilen bütün çocukları minnetle, rahmetle andığını söyleyen Demirtaş, "12 yıllık AKP iktidarı döneminde yüzlerce çocuk, sokaklarda katledildi. Bunların bir tanesiyle alakalı olarak bu ülkenin başbakanı ya da cumhurbaşkanı üzüntü ifade eden cümle kurmadı, kuramadı. Sokakta bu kadar büyük bir güvenlik gücü terörü halı hazırda uygulanırken, soruşturulmamış yüzlerce faili belli cinayet ortada dururken hükümet bununla yetinmiyor. O nedenle yeni bir güvenlik yasa paketini parlamentodan geçirmeye çalışıyor. Bu ülkenin başbakanı, Cumhurbaşkanı hiç sıkılmadan halka yalan ifadelerle,' efendim, bu yasaya ihtiyacımız var' diyebiliyor. Bu yasa yokken geçtiğimiz 12 yılda yüzlerce kişiyi katlettiniz. Bu yasa da üstüne gelirse, Allah korusun herhalde katledilen insan sayısı binleri bulacak" diye konuştu.

''İntikamla olmaz"

Berkin'in intikamını almak gibi bir yaklaşım olmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş , "Ama Berkin gibi evlatlarımızın böyle aleni katliamlarını durdurmak için de bu ülkede hukuku, kurumsallaşmış bir demokrasiyi hakim kılmamız lazım. Bizim arkasına sığınacağım kavram, intikam değil, hukuk çerçevesinde hesap sormak olmalıdır. Bu hesabı da Türkiye'nin ilericileri, demokratları sorabilir ancak" dedi.

''Pansumanla olmaz''

Güvenlik paketinin geri çekilmesiyle ilgili taleplerini hatırlatan bir gazeteciye de yanıt veren Demirtaş, "Biz paket tümden geri çekilmedikçe orda bir değişiklik oldu falan demeyeceğiz. Geri çekilecek. Komisyona gelecek. Komisyonda 4 grup oturup birlikte tartışırlar. Paketin pansumanla düzelecek bir tarafı yok. Paket deveye benziyor. Sormuşlar ya boynun neden eğri diye ona benziyor. Neresini düzelteceğiz bu paketin" dedi.

Demirtaş bir soru üzerine izleme komisyonu konusunda bir gelişme olmadığını da sözlerine ekledi. Bazı isimlere adaylık teklifi götürdükleri şeklindeki bir soruya da Demirtaş, "Kişilere özel bir istemle gitmedik. Toplumun vicdanı olacak isimleri belirledik" yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89