• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -1 °C

Demirel'den tehdit dolu mesajlar!

Demirel'den tehdit dolu mesajlar!
Ergenekon savcılarının komutanlara sorduğu sorulardan rahatsız olan Demirel tehditler savurdu.

Ergenekon savcılarının Kuvvet Komutanları'nı sorgularken sorduğu sorular Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i rahatsız etti. Süleyman Demirel'in konu hakkında itirazlarını kamuoyuna aktarmasına yardımcı olan Fikret Bila, Demirel'in tehdit içerikli cevaplarını köşesine taşıdı.

Demirel, savcıların sorduğu sorulardan kendi isminin de geçmesine şu tehdit dolu tepkiyi veriyor: "Sorgu sualle bana bir şeyler bulaştırmak isteniyorsa, bana bulaşmaz, kendilerine bulaşır. Eğer Türkiye'de dikili taşı yıkmak istiyorlarsa, o dikili taş başlarına geçer"

Demirel, savcıların sorularına çok kızmış olacak ki üstü kapalı tehditlerde bulunuyor.

İşte Demirel'in Fikret Bila aracılığıyla vermek istediği mesajlar:

Demirel: Türkiye cadı kazanına döndü

Basına yansıyan haberlere göre, savcıların eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'ya yönelttikleri sorulardan bazıları da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgiliydi. Savcıların, emekli Org. Fırtına'ya, "Sarıkız kod adlı plandan ve bu plan çerçevesinde yürütülen çalışmalardan Demirel'in haberi var mıydı? Mustafa Özkan sizin yanınıza gelmeden neden Demirel'e uğramasının sebebi nedir? Bu şahıs, Süleyman Demirel'den size ne mesaj getirdi?" biçiminde sorular yönelttikleri kamuoyuna yansıdı. Fırtına'nın da belirtilen görüşler hakkında "Bilgi sahibi değilim" yanıtını verdiği de haberlerde yer aldı. 9. Cumhurbaşkanı Demirel'le, dün bu konuyu konuştum. Demirel, savcıların gündeme getirdiği konularla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

CADI KAZANI

"Türkiye cadı kazanına döndü. At izi it izine karıştı. Neyin önemli neyin önemsiz olduğu da birbirine karışmış durumda. Her gün ortaya yeni bir şey atılıyor. Ne aranıyor, ne amaçla aranıyor, anlayabilmiş değilim. Kumandanların sorgulanması sırasında benim adım geçiyor. Üçüncü şahıslar arasında geçiyor. Bu benim dışımda bir olay."

9. Cumhurbaşkanı Demirel, komutanların Mustafa Özkan aracılığıyla kendisinden görüş aldıkları iddiasına ise şu karşılığı verdi:

"Şimdi ben buna ne diyeyim? Benden günde 15 ile 50 kişi arasında görüş soran, görüş alan olur. Ben düşünceleri görüşleri gizli, saklı olan biri değilim ki? Düşüncelerim, görüşlerim ortada. Daha yine yılbaşı vesilesiyle görüşlerimi ortaya koydum. Görüşlerimi isteyen o beyanımda okur, öğrenir. Benim düşüncelerim belli."

Demirel, vatandaşların her gün kendisini ziyaret ettiğini, görüşlerini öğrenmek istediklerini anımsattıktan sonra şöyle devam etti:

"Yılbaşı vesilesiyle yaptığım açıklamada görüşlerimi çok açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşmıştım. Eğer ben görüşlerimi söyleyemeyecek durumdaysam, kimse söylemez. Sorgu sualle bana bir şeyler bulaştırmak isteniyorsa, bana bulaşmaz, kendilerine bulaşır. Eğer Türkiye'de dikili taşı yıkmak istiyorlarsa, o dikili taş başlarına geçer."

Demirel, Türkiye'de hadise ihdas edilmeye çalıştığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'de hadise ihdas etmek, olay çıkarmak için kaşımalar yapılıyor. Bu doğru bir yol değildir. 'Sarıkız ve Demirel' diye bir olay orta yerde. Benim gördüğüm, yapılanlar dedikodu kazanının mahkemeye çıkarılmasıdır. Başka bir şey değildir. Ortaya atılan olaylarla benim aramda ilgi kurulmaya çalışılıyor. Ama böyle bir şey yok."

Benimle ne ilgisi var?

Demirel, savcıların yönelttiği sorularda isminin geçmesini şöyle değerlendirdi:

"Haberlere ben de baktım. Başka kişiler arasında bazı konuşmalar geçtiği iddia ediliyor. Bu kişiler arasındaki konuşmalarda benim adım geçiyor. Ben bu olayın neredesindeyim, hiçbir yerinde. Bazı kişiler kendi aralarında konuşmuş deniliyor. Benimle ne alakası var? Benim dışımda yapılmış konuşmalar olduğu iddiasıyla sorular sorulmuş. Tümüyle benim dışımda."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89