• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Danıştay'a sert tepki

Danıştay'a sert tepki
Danıştay'ın YÖK'ün revize edilmiş katsayı düzenlemesini de iptal etmesi, İstanbul'da ve Ankara'da protesto edildi.

Danıştay 8. Dairesi’nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurması üzerine, İstanbul ve Ankara'da İstanbul Barosu ve Danıştay protesto edildi. 

Mazlumder İstanbul Şubesi’nin de bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen protestoya gazeteci-yazarlar, meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile velileri ve basın mensupları katıldı. Galatasaray Lisesi önünde başlayan protesto, İstanbul Barosu önüne yürünerek yapılan açıklamalar ile devam etti.

11378

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını, İstanbul Barosu Başkanının “eşitlik ancak eşit insanlar arasında olur” sözünde hemfikir oldukları şeklinde okumanın da mümkün olduğunu belirten Uzunpınar, nihai kararın, YÖK’ün işleminin iptali şeklinde olması halinde, kararın mer'i mevzuata aykırı olacağı gibi uluslararası sözleşmelerle korunan temel insan haklarına da aykırılık teşkil edeceğini söyledi.Protestoda “Katsayı zulmünü lanetliyoruz”, “Eğitim hakkımız engellenemez”, “Darbeci Baro Hesap Verecek”, “Katsayı Adaletsizliğine Hayır!”, “Danıştay Darbesine Hayır”, "Baronun Balyozu Kırılacak", "Cübbeli Darbe Düzenine Son!", "Darbeci Baro, Zorba Danıştay!" şeklinde sloganlar atıldı.

11379

Mazlumder Danıştay'ı 'yerinde' protesto etti

Danıştay'ın iptal kararı Ankara'da da yankı buldu.Mazlumder, YÖK'ün katsayı düzenlemesini ikinci kez iptal eden Danıştay'ı Ankara'da protesto etti. 

11380

Ankara'da Danıştay'ın iptal kararı protesto edildi. Mazlumder önclüğünde düzenlenen protesto Ankara Sıhhiye'de Zafer Çarşısı karşısında bulunan Danıştay binası önünde yapılacak protesto 13.00'te başladı. Ankara'da düzenlenen gösteriye Adalet Gönüllüleri Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, Bab-ı Ali Ehlibeyt Vakfı, Başkent Vakfı Platformu, Bem Bir Sen, Eğitim Bir Sen, Emekli Bir Sen, İlkder, İnfak Vakfı, Hizmet-İş, Kardelen, Mekdav, Memur Sen, Özgür Eğitim Sen, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi, Tayder, Toç Bir Sen, Vahdet Vakfı'nın destek verdiği eylem Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın okuduğu basın bildirisiyle sona erdi.

11381

Tokat’ta düzenlenen katsayı eyleminde Danıştay’ın iptal kararı ve kararı mahkemeye götüren İstanbul Barosu protesto edildi

Üniversiteye girişteki katsayı uygulamasındaki eşitsizliği gidermeye çalışan YÖK'ün son kararını iptal eden Danıştay ve kararı mahkemeye götüren İstanbul Barosu Tokat’ta protesto edildi. TOKAD, Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilciliği ve Özgür Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen eylemde basın açıklamasını okuyan Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, “Mahkeme daha önce de Kurban Bayramı arefesinde aynı kararı alarak, bayramı milyonlarca insana zehir etmişti. Anlaşılan o ki, yüz binlerce meslek ve imam-hatip lisesi öğrencisinin adalet beklentisinin Danıştay nezdinde hiçbir değeri yok! 28 Şubat sürecinde katsayının kalkması için YÖK’ü adres gösteren mahkeme, YÖK haksızlığı ortadan kaldırınca bu kez durumdan vazife çıkardı ve “haksızlığa devam” kararı aldı! Bu kararın kabul edilebilir hiçbir tarafı olamaz! Yaşadıklarımızın anlamı açıktır. Hâlâ 28 Şubat’ın darbeci ruhunu bin yıl yaşatmayı ümit edenler var ve onlar ellerindeki tüm “balyoz”ları kullanmadan, adalet ve özgürlüğü tamamen “kafes”e almadan bu işten vazgeçmeyecekler!” dedi.

11384

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89