• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Danıştay halkı yollara döktü!

Danıştay halkı yollara döktü!
Danıştay’ın YÖK’ün katsayı düzenlemesini yürürlükten kaldıran kararı Fatih’ten Beyazıt’a yapılan kalabalık bir yürüyüşle protesto edildi.

Danıştay’ın YÖK’ün katsayı düzenlemesini yürürlükten kaldıran kararı Fatih’ten Beyazıt’a yapılan kalabalık bir yürüyüşle protesto edildi. Gösteride Danıştay ve Baro'yu hedef alan pankartlar yazanlar dikkat çekiciydi

İstanbul Barosu’nun başvurusuyla YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı eşitsizliğini kaldıran düzenlemesinin yürürlüğünü duran Danıştay 8. Dairesi’nin kararı çok sayıda kuruluşun katılımıyla protesto edildi. Başta Özgür-Der ve Mazlumder olmak üzere Fatih PTT’de toplanma çağrısı yapan kuruluşlar, buradan Beyazıt Meydanı’na kadar yürüyüş yaptılar.

CADDE TRAFİĞE KAPANDI

Fatih Fevzipaşa Caddesi’nden Vezneciler’e kadar uzun bir kortej oluşturarak caddeyi trafiğe kapatan topluluk “Danıştay Ancak Yürütmeyi Durdurur! Eşitlik ve Adalet Yürüyüşümüzü Durduramaz!”, “Yargı Oligarşisi Halkın İradesini Teslim Alamaz!”, “Danıştay Darbesine Hayır!”, “Katsayı Adaletsizliğine Hayır!”, “Adaletsizlik İçin 3’ü Bir Arada: CHP Barosu Danıştay” yazılı pankartlar açarak ve sloganlar atarak Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdüler.

fotogaleri100.jpg

Çeşitli imam hatip liselerinden öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği eyleme diğer meslek liseli öğrenciler de destek verdi. Eylem boyunca “Danıştay Eşitlik ve Hukuku KAFES’e Tıktı!”, “Hani Katsayı Konusunda YÖK Yetkiliydi?”, “Yargıtay Hukukun Değil, 28 Şubat Zorbalığının Hamisidir!”, “İslam Düşmanı Yargı Bürokrasisi!” yazılı dövizler taşındı.

"VİCDANA UYGUN DEĞİL"

Eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Birileri bize diyor ki, ortada yargı kararı var, kabullenin! Evet, yargı kararı var ama bu karar hukuka, adalete, ahlaka, vicdana uygun değil! Sırtlarına kara cübbeleri geçirmiş birileri yüksek masaların arkasına geçip, Müslümanlara karşı biriktirdikleri ideolojik kinlerini, öfkelerini karar haline getirince ortaya çıkan şey hukuk olur mu?” dedi.

“Bir zamanlar Nazilerin Yahudilere karşı uyguladığı kanunlar ne kadar hukuka uygunsa; Amerika’da siyahileri ötekileştiren yasalar ne kadar hukuka uygunsa; Güney Afrika’da apartayd (ayrımcılık) rejiminin ırkçı uygulamaları ne kadar hukuka uygunsa; Filistinlilere işkenceyi meşru gören Siyonist İsrail’in kanunları ne kadar hukuka uygunsa, bu karar da ancak o kadar hukuka uygundur!” şeklinde konuşan Rıdvan Kaya, “Kimse bu saçmalıklara, bağnazlıklara saygı duymamızı beklemesin!” diyerek, hukuka zerre miktarı saygısı olan herkesin bu dayatmalara tavır almak zorunda olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Danıştay’ın hukuksuzluklarına da yer veren Rıdvan Kaya, Danıştay’ın Ergenekon’la dayanışmasını gözler önüne serdi. “Nasıl darbeciler halkın iradesini yok sayıp, iktidarlarını gerekirse zorla, zorbalıkla sürdürme hesabı içinde iseler; yüksek yargı da verdiği kararlarla halkın genelini mağdur eden, ona zulmeden uygulamaları ne hukuk, ne mantık dinlemeksizin dayatma çabası içindedir.” diyen Kaya, YÖK’ü, Hükümet’i, Meclis’i bu hukuksuzluklara karşı tavır almaya ve yargı oligarşisini geriletmeye yönelik acil adımlar atmaya; kamuoyunu da bu zorbalıklara karşı tepki göstermeye çağırdı ve sözlerini şöyle noktaladı: “Bir kere daha hatırlatıyoruz ki, dayatmalar karşısında asla yılgınlık göstermeyeceğiz; biliyor ve inanıyoruz ki, haklıyız, güçlüyüz ve Rabbimizin yardımıyla inşallah biz kazanacağız!”

GRUP YÜRÜYÜŞ'TEN "ERGENEKON"LU DESTEK

Eyleme destek veren Grup Yürüyüş de yeni şarkıları “Ergenekon”u seslendirerek, darbeci paşaları, inancımızı ve değerlerimizi “kafes”lere tıkmak isteyenleri, yüksek yargı bürokrasisini, darbesever kesimleri protesto etti. Grup Yürüyüş, ardından eyleme katılan toplulukla birlikte “Özgürlük Türküsü”nü seslendirdi.

Yürüyüş ve basın açıklaması boyunca; “Kahrolsun Yargı Despotizmi!”, “Cübbeli Darbe Düzenine Son!”, “Darbeci Baro, Zorba Danıştay!”, “Halkın Düşmanı Darbeci Yargı!”, “Ne Danıştay Ne Genelkurmay Kafesler Bizi Yıldıramaz!”, “Darbeciler Yenilecek Direnenler Kazanacak!”, “Diktatör Danıştay!”, “Eşitlik Adalet Özgürlük!”, “İmam Hatip’e Uzanan Eller Kırılsın!”, “Uyan Diren Özgürleş!”, “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!”, “Müslüman Uyuma Öğrencine/Haklarına Sahip Çık!”, “Cuntaya Hayır Eğitime Özgürlük!”, “Direniş Adalet Özgürlük!”, “Kahrolsun Laik Diktatörlük!”, “Yaşasın Başörtüsü Mücadelemiz!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğemez!”, “Zulme Karşı Direneceğiz!” şeklinde sloganlar atıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89