• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

Dalan Bir, Çiçek İki Numaralı Sanık!

Dalan Bir, Çiçek İki Numaralı Sanık!
Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili iddianame kabul edilirse Dalan bir, Çiçek iki, MİT elemanı Özel Yılmaz üç numaralı sanık olacak.

Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili iddianame kabul edilirse İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan bir, Kurmay Albay Dursun Çiçek iki, Dalan'a "kaç" dediği öne sürülen MİT elemanı Özel Yılmaz üç numaralı sanık olacak.

"İrticayla Mücade Eylem Planı"yla ilgili iddianame tamamlandı. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan yedinci iddianame, bu hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya sonra da mahkemeye sunulacak.

Dalan ve Çiçek için müebbet hapis isteniyor

Mahkeme kabul ederse, iddianamenin bir numaralı sanığı önceki gün hakkında yakalama kararı çıkarılan İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan, iki numaralı sanığı "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın altında imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, üç numaralı sanık ise Dalan'ı kaçması için uyardığı öne sürülen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanı Özel Yılmaz olacak.

İddianamede yedi şüpheli sanık olarak yer alıyor. Dalan ve Çiçek hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Dalan 1 yıl 4 aydır aranıyor

Ergenekon soruşturmasının 6 Ocak 2009'daki 10. dalga operasyonunda Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan ve Dalan'ın şoförü Coşkun Umur gözaltına alınmıştı.

Barış Dalan, Ümit Handan ve Coşkun Umur, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken hakkında gözaltı kararı bulunan Bedrettin Dalan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olduğu ortaya çıkmıştı.

21 Nisan 2009'da İSTEK Vakfı'nın Poyrazköy Keçilik mevkiindeki arazisinde çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti. Poyrazköy iddianamesinde "Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın emrinde eylem yapmak üzere bir ekibin olduğu, bu ekibin eylemler için ellerinde bulunan patlayıcı ve silahları Bedrettin Dalan'a ait araziye gömdükleri, bu malzemelerden Dalan'ın da haberinin olduğu" öne sürülmüştü.

Ergenekon'da 7. iddianame

Ergenekon soruşturması kapsamında bugüne kadar altı tane iddianame hazırlandı. İlk üç iddianame, Ergenekon örgütünün yapısıyla ilgili, sonrakiler ise Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İSTEK Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde ele geçirilen mühimmat, amirallere suikast iddiası ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Albay Levent Bektaş'tan ele geçirilen "Kafes Eylem Planı"na ilişkin iddianameler oldu.

Hazırlanan iddianamelerde sanık olarak yer alan kişilerin dışında daha önce bilgisine başvurulan, gözaltına alınıp serbest bırakılan ya da hakkında gözaltı kararı çıkmasına rağmen yakalanamayan kişilerle ilgili soruşturmalar bulunuyor. Bu kişilerin bir bölümü, Ergenekon savcıları tarafından yazımı tamamlanan yedinci iddianamede yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89