• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

'Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkarsan o bağ sana zehir zıkkım olur'

'Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkarsan o bağ sana zehir zıkkım olur'
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert çıktı: 'Burası senin babanın çiftliği mi?

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert çıktı: "Burası senin babanın çiftliği mi? Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkarsan o bağ sana zehir zıkkım olur."

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert çıktı: 'Burası senin babanın çiftliği mi? Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkarsan o bağ sana zehir zıkkım olur.'

 

NTV'de Haber Aktüel programına konuk olan BDP Diyarbakır Altan Tan, sürece ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Tan, Arınç'ın anadilde eğitime ilişkin yaptığı açıklamarı küstahlık olarak nitelendirip tepki gösterdi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına dikkat çeken Tan, 'Sayın Arınç dedi ki; 'Kürtçe anadil eğitim istiyorlar. Ama bunların niyeti üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Kürtçe fizik, matematik, kimya nasıl okuyacaklar. Bu bir tek Kuzey Irak'ta var. Haydi çocuklarınızı Kuzey Irak'a yollayın, oraya da gödermezler.'Bu polemiklerden bir şey çıkmaz' ifadelerini kullandı.

'BU SÜREÇ NE KADAR SÜRECEK?'

İmralı'daki diyalogların başlama tarihinin 26 Eyllül 2012 olduğunu anımsatan Tan, 'Bugün neredeyse bir yıl bitmek üzere. Sonuçta şu ana kadar hükümetin fiili olarak ortaya koyduğu bir şey yok. Bütün AK Parti sözcüleri ezberlemişçesine çok uzun ve düzgün cümleler kuruyorlar. Ama bakınca içinde bir şey yok' dedi ve şöyle devam etti:

'Hala doğru düzgün bir anayasa paketi gelmiş değil. Sürekli bu işler bir günde olmaz' diyorlar. Bunu herkes biliyor, evet bir günde olmaz. Peki 1000 gün mü beklenecek? 1000 sene mi beklenecek? Ne kadar beklenecek? Bu süreç ne kadar sürecek? 10 bin sene mi sürecek?'

'BU İŞİ UZATMANIN ANLAMI YOK'

Altan Tan, 'Benim köyümün, kasabamın ismini niye geri vermiyorsun? Hala ilkokul andı bile'Varlığım Türk varlığına armağan olsun.'Bunu niye değiştirmiyorsun? Bunlar için anayasaya da gerek yok. Bir çoğu için kanun değişikliğine de gerek yok. İpe un sermenin, bu işi uzatmanın hiç bir anlamı yok' şeklinde konuştu.

'O BAĞ SANA ZEHİR ZIKKIM OLUR'

'Neyi bekliyoruz? Beklenmenin bir mantığı var mı?' diye soran Tan yine Arınç'a çıkışarak, 'Bir de çok sıkışıldığı zaman küstahça 'Kuzey Irak'a gitsinler' diyor. Sen kimi nereden kovuyorsun? Burası senin babanın çiftliği mi? Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkarsan o bağ sana zehir zıkkım olur. Bu dile, konuşma tarzına dikkat edilecek' dedi.

'Demokrasinin bir bahanesi yok' diyen BDP'li Altan Tan, 'Silahlar sustu. İnşaallah ebediyen susar, inşaallah ebediyen hiç bir kardeşimizin Türküyle, Kürdüyle, askeriyle, gerillasıyla burnu kanamaz. Ama ipe un sermenin, bu işi uzatmanın, bu işi polemiğe dökmeninde kimseye yararı yok. Sadece sinirler gerilir, sadece huzur bozulur, sadece güven bozulur' ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89