• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 14 °C

Cumhurbaşkanı'ndan Kürt sorunu toplantısı

Cumhurbaşkanı'ndan Kürt sorunu toplantısı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, etnik çatışma ve uzlaşma yöntemleri konusunda uzman Prof. Vamık Volkan ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, etnik çatışma ve uzlaşma yöntemleri konusunda dünyanın önde gelen sosyoloji psikiyatrilerinden Prof. Vamık Volkan ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Yaklaşık 3 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme saat 11.00'de başladı.



Görüşmeye aralarında Kürt meselesi hakkında çok sayıda araştırma yapmış olan şu isimler katıldı: Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğa, Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Eski Özel Harp Dairesi Subayı Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Murat Belge, Ümit Fırat, Altan Tan, Avni özgürel, Tarık Çelenç, Halit Yalçın, Avrupa Türk islam Birliği Kurucu Başkanı Musa Serdar Çelebi, Bedrettin Gündeş, Murat Sofuoğlu, Ayşegül Elif Aslantepe, Raif Türk, Mehmet Emre Ölmez, Ayşe Betül Çelik, İdris Ağcanoğlu ve Psikanalist Ayla Yazıcı katıldı.

19259

'Herkesim silahla olmayacağını söyledi'

Görüşme yaklaşık 2.5 saat sürdü. Görüşme sonrası Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği (Ekopolitik) Danışmanı Prof. Dr. Vamık Volkan bir açıklama yaptı. Volkan, " Ekopolitik diye sivil bir kurum var. İki seneden beri farklı düşünen, grup liderlerini bir araya topladık ve bir laboratuar geliştirdik. Bunlar arasından Kürt asıllı vatandaşlar var gençler var Türkiye'deki toplumsal süreçleri inceliyoruz. Benim rolüm bu kişilerin konuşmasını sağlamak" dedi.

19260

Bu çekirdek grup her türlü fikirle bir araya geldi. Basit bir amacımızı var. Herkesin çeşitli önerileri var. Eğer bu öneriler herkes tarafından uygulanırsa hiç kimse aşağılanmaz " dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kendileri tarafından sunulan raporlar okuduğunu belirten Volkan, "Çok önem veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'deki sorunların çözülmesi için her şeyin yapılmasını istiyor. Bugün bizim çekirdek grup dediğimiz 19 kişiyi getirdik. Herkes konuştu herkes fikirlerini söyledi. Bence bu toplantının en önemli şeyi bu 19 kişinin bu sürece gönüllü olarak yatırım yapmasını Sayın Cumhurbaşkanının görmesi oldu. Bunu da kendisi ifade etti. Kendisi bu tür sivil süreçlerin önemine değindi. Bunları destekleyeceğini söyledi. Her şeyin silahla olmayacağını söyledi. Herkesle konuşmanın önemine değindi" diye konuştu.

Volkan, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine anne baba yani ebeveyn rolü biçtiğini de kaydederek, "Sayın Cumhurbaşkanının karakteri öyle ki çok iyi bir ebeveyn rolüne girebilir" diye konuştu.

Volkan bir sonraki görüşmeyle ilgili bir randevulaşma olmadığını ancak bunun olacağının çok açık olduğunu kaydetti. Volkan görüşmede siyaset konuşulmadığını ve Cumhurbaşkanı Gül'ün 19 kişinin bu süreci sahiplendiğini görmenin güzel olduğunu söylediğini belirtti .Bu grup içinden Eski MİT'ten gelmiş bir insan ile dağdan inen bir Kürt'ün de olduğunu söyleyen Volkan, " Şimdi ne oluyoruz Odada bunlar birbirine abi diyorlar" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89