• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Cumhurbaşkanı Gül’e Tunceli’de Yoğun İlgi

Cumhurbaşkanı Gül’e Tunceli’de Yoğun İlgi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Tunceli’de.

“Türkiye’nin En Değerli İllerinden Biri Olan Tunceli’de Bulunmaktan Mutluyum”

Tunceli Valiliği’ne gelişinde halkın yoğun sevgisiyle ve alkışlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti ve onların sorunlarını dinledi. Cumhurbaşkanı Gül, valilikte yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı olarak tüm illeri gezmeyi, yerinde görmeyi çok arzu ettiğini ve mümkün olduğu kadar bunu gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi. Türkiye’nin en değerli illerinden biri olan Tunceli’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, uzun zaman aradan sonra Tunceli’yi ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

FOTO GALERİ

“Türkiye’de Yaşayan Herkes Birinci Sınıf Vatandaştır”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Avrupa’nın ikinci büyük ülkesiyiz nüfus olarak. Almanya birleştikten sonra ikinci olduk. Böyle büyük bir ülkenin tabii ki farklılıkları olacak, tabii ki farklı farklı kültürler, farklı farklı sosyolojik gerçekler söz konusu olacaktır. Bütün bunlar bu ülkenin zenginliğidir. Şu bir gerçektir ki, Edirne ile Hakkâri’nin, Sinop ile Mersin’in, Kayseri ile Tunceli’nin hiç bir farkı yok. Hepsi de aziz vatan topraklarıdır ve her yerde yaşayan insanlar da bu ülkenin birinci sınıf, en asil vatandaşlarıdır. Tüm bölgelerimizin kendine has özellikleri olduğu gibi Tuncelimizin de kendine has özellikleri vardır. Bu hususa kültürel bakımdan baktığımızda Alevi kültürünün yaşadığı, Alevi vatandaşlarımızın olduğu ve bu anlamda kültürel zenginlikleriyle, farklılıklarıyla değer katan bir ilimizdir. Böyle bir ilimizde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“Halkımızın Beklentilerini Yerine Getirmeye Çalışacağız”

Bütün iller gibi Tunceli’nin de birçok ihtiyacı bulunduğunu, vatandaşlarla kucaklaşarak sorunlarını dinlediğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, sivil toplum örgütlerini kabul ederek, sorunları onlardan da dinleyeceğini kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Vilayeti, belediyemizi, garnizonumuzu burada ziyaret ederek yerinde, hem sorunlarını hem de avantajlarını öğrenme imkânım olacak. Bu şekilde de halkımızın beklentilerini yerine getirmeye çalışacağız.”

Tunceli heyetinin 4 Eylül’de kendisini Çankaya Köşkü’nde ziyaret ederek, üniversitenin açılışına davet ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu açılışı yapmaktan büyük mutluluk duyacağını ifade ederek, “Ne mutlu ki Türkiye’nin bütün illerinde olduğu gibi Tunceli’de de üniversite var. Bu üniversiteyi en iyi üniversite haline getirmek için bu şehrin ihtiyaçlarına, bu yörenin insanlarının beklentilerine karşılık verecek, diğer taraftan da bu bölgeye lokomotiflik yapıp, bu bölgeyi daha da geliştirecek işlevleri, fonksiyonları bilim dünyası olarak yerine getirmesini bekliyoruz. Orada daha geniş şekilde düşüncelerimi paylaşacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cemevi'ni ziyaret etti 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'de Hacı Bektaşi-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği'nin cemevini ziyaret etti. 

7226Cumhurbaşkanı Gül, burada cemevi dedesi Ahmet Yurt ve cemevi yönetim kurulu üyesi Celal Karagöz ile yönetim kurulu üyelerince karşılandı. Gül, Karagöz'ün ''Cemevimize ilk defa ziyarete gelenler mumluğa giderek, kardeşlik, demokrasi ve barış için bir mum yakarlar" sözleri üzerine mumluğa gitti. Burada Gül, çakmağı tutarken, cemevi yönetim kurulu üyesi Celal Karagöz cumhurbaşkanı adına mum yaktı.

Daha sonra ayakkabılarını çıkartarak cemevine giren Gül, bağdaş kurarak semah gösterisini izledi. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Devlet Bakanı Faruk Çelik, Milletvekilleri Necati Çetinkaya ve Reha Çamuroğlu ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan eşlik etti. Cemevi dedesi Ahmet Kuloğlu'nun öncülüğünde kısa bir cem töreni sonrası Celal Karagöz cumhurbaşkanından cemevlerinin ibadethane sayılması isteklerini dile getirdi. Karagöz, "Sayın Cumhurbaşkanım, sizden buna öncülük etmenizi istiyoruz. Biz, Sünni kardeşlerimizin hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz, onlara saygı duyuyoruz, onlar da bizim hassasiyetlerimize saygı gösterirlerse kardeşçe ve barış içinde yaşarız." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89