• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 14 °C

Çukurca'yla İlgili Yorum da İstemiyor!

Çukurca'yla İlgili Yorum da İstemiyor!
Yedi askerin Çukurca'da orduya ait mayınlar nedeniyle ölmesi üzerine soruları yanıtlayan Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner, soruşturmayı Askeri Savcılığın sürdüreceğini açıkladı.

Yedi askerin orduya ait mayınlar nedeniyle ölmesiyle ilgili, Genelkurmay İkinci Başkanı Güner "Askeri savcımız şimdi dosyayı inceleyecek, istiyorsa dava açacak. Şimdiden birilerini suçlu ya da suçsuz göstermek doğru değil. Varılan bir sonuç yok. Soruşturma sürüyor" dedi.

Yedi askerin Çukurca'da orduya ait mayınlar nedeniyle ölmesi üzerine soruları yanıtlayan Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner, soruşturmayı Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın sürdüreceğini açıkladı; "Tek dileğim hızlı bir soruşturma yapılır, müspet, menfi, ne denecekse hızlı denir" diye konuştu.

Mareşal Fevzi Çakmak'ın 60. ölüm yıldönümü dolayısıyla önceki gün (10 Nisan) Genelkurmay'da düzenlenen törende Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un soruları yanıtlamak üzere söz verdiği Güner, şunları söyledi:

"Van'daki yetkili savcılık görevsizlik kararı vererek dosyayı bu hafta başında Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderiyor. Askeri savcımız şimdi dosyayı inceleyecek, varsa başka soruşturmalar dinlenmesi gerekenleri yapacak ve sonunda hazırlayacak ve istiyorsa dava da açacak.

"Yargı sürecinde kimsenin yorum yapması uygun değil. Şimdiden birilerini suçlu ya da suçsuz göstermek doğru değil. Varılan bir sonuç yok. Soruşturma sürüyor. Şu anda askeri savcıda. Bir tek o biliyor dosyayı.

"Tek dileğim hızlı bir soruşturma yapılır, müspet-menfi ne denecekse hızlı denir. Sizin beklentiniz, ailelerin beklentileri, onların acılarını çok paylaşıyorum ve anlıyorum, kamuoyunun beklentisi süratle cevaplanır."

Jandarma laboratuarı "MKEK üretimi" demişti

27 Mayıs 2009'da Hakkari, Çukurca'da meydana gelen patlamada askerler Ziya Bener, Deniz Demirci, Özkan Dumlu, Cafer Çelik, Kemal Özer, Adil Yılmaz ve Oğuz Kır hayatını kaybetmiş, Muhterem Akalın, Samet Koca, Ferhat Bilmez, Muhammet Akdeniz, Aytaç Güney, Fırat Güneş ve Mehmet Solmaz yaralanmıştı.

Jardarma Van Bölge Kriminal Laboratuarı, Temmuz 2009'daki raporunda, patlayan mayının hazırlanmasında Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen malzemenin kullanıldığını saptamıştı.

Olaydan sonra Genelkurmay, patlamanın PKK tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Ancak daha sonra İnternet'te yer alan, Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya (G.K.) ve Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es (Z.E.) arasında geçtiği iddiaedilen ses kayıtlarına göre, Z.E. "Bunları ben döşedim" diyordu. Genelkurmay bu iddiaları yalanlamamıştı.

Bu patlama üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) randevu vermekten vazgeçtiğini açıklamıştı.

Ölen askerlerin ailelerinin açtığı davada, Van savcılığı dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdiğini açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89