• BIST 10225.48
  • Altın 4331.205
  • Dolar 40.2222
  • Euro 46.9668
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Clinton,Türkiye'den baskı istedi

Clinton,Türkiye'den baskı istedi
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Suriye'ye baskı yapmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Suriye'ye baskı yapmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner'in verdiği bilgiye göre Clinton, görüşmede, Suriye'deki durumu ve bu ülkede muhaliflere yönelik askeri baskının son bulması yönündeki uluslararası topluluğun çağrılarına değindi. 

Sözcü, "Dışişleri Bakanı Clinton, Suriye'nin derhal askerlerini kışlaya çekmesi ve bütün tutukluları serbest bırakması yönündeki Amerika'nın tutumunu dile getirdi. Dışişleri Bakanından (Davutoğlu'ndan) bu mesajları Suriye hükümetine iletmesini istedi. Ayrıca Amerika'nın Suriye'de demokratik bir geçişe desteğini yineledi" dedi. 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yarın Suriye'ye gitmesi öngörülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89