• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Clinton'dan Obama'ya Ortadoğu raporu

Clinton'dan Obama'ya Ortadoğu raporu
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ortadoğu'daki taraflar arasında barış görüşmelerine yeniden başlanmasının önünde hala engeller olduğunu bildirdi

ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Clinton'ın Obama'ya Ortadoğu ile ilgili bir rapor sunduğu belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, Clinton'ın Obama'ya, ABD'nin, tarafların barış görüşmelerine yeniden başlaması için çaba sarf etmeyi sürdürdüğünü, ancak barış görüşmelerinin önünde hala engeller olduğunu anlattığını söyledi.

Yetkiliye göre Clinton, ilerlemelerin sağlandığını, ancak hala tarafların yapması gereken çok şey olduğunu belirtti.

Yetkili, "Filistinliler güvenlik ve kurumlarda reform gibi konularda çabalarını artırdı, ancak halkın şiddet olaylarına kışkırtılmasını durdurmak ve terörizmi engellemek için bu alanlarda daha çok çalışılması lazım" dedi.

Amerikalı yetkili, "İsrailliler de Filistinlilere büyük hareket özgürlüğü tanıdılar ve yerleşkelerin inşasının durdurulmasıyla ilgili çağrımıza yanıt verdiler, ancak somut ve belirgin eylemlerde bulunmalılar ve Filistinlilerin günlük hayatını daha iyi hale getirmek için ellerinden geleni yapmalılar. İki taraf da doğrudan görüşmeler için ilerleme kaydetmeli" diye konuştu.

NATO'nun gündemi de Afganistan

Bu arada Slovakya'nın başkenti Bratislava'da bugün başlayan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanları akşam saatlerinde çalışma yemeğinde bir araya geldiler.

Konferansa evsahipliği yapan Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Baska'nın verdiği yemeğe, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanları katıldı. Çalışma yemeğine katılan Gönül, yemek çerçevesinde kimi ikili temaslarda bulundu. Basın mensuplarının kısa bir süre görüntü almasına izin verilen çalışma yemeğinde, Gönül'ün İngiltere Savunma Bakanı Bob Aisworth ile biraraya gelerek bir süre görüştüğü gözlendi.

NATO Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, çalışma yemeğinde, ittifakın Afganistan'daki faaliyetlerinin ele alınacağı, ülkede güvenlik ve barışın sağlanabilmesi için yapılması gereken çalışmaların değerlendirileceği bildirildi.

Geç saatlerde Slovakya'ya gelmesi beklenen ABD Savunma Bakanı Robert Gates, yemeğe katılmadı. Yemeğe katılan Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Alman gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, ülkesinin Afganistan'daki NATO faaliyetlerine katkıda bulunmayı sürdüreceğini belirterek, "bundan sonra sunacakları katkının ABD'nin önerisinden sonra belirleneceğini" kaydetti.

Başkent Bratislava'da bugün başlayan NATO Savunma Bakanları toplantısının yarınki oturumunda, Afganistan'daki seçim sürecinin ele alınacağı ve ittifakın ülkedeki faaliyetlerinin değerlendirileceği kaydedildi.

Toplantıya katılmak üzere önceki gün Slovakya'ya gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, toplantının bugünkü oturumunun ardından öğleden sonra Türkiye'ye dönmek üzere ülkeden ayrılması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89