• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 10 °C

Çin'den, Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı

Çin'den, Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı
Çin,Türkiye'deki vatandaşlarına ve kurumlarına kalabalık ve hassas yerlere gitmekten mümkün olduğunca kaçınmaları şeklinde ilginç bir uyarıda bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı,Türkiye'deki tüm Çin vatandaşlarına ve kurumlarına kalabalık ve hassas yerlere gitmekten mümkün olduğunca kaçınmaları şeklinde ilginç bir uyarıda bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki tüm Çin vatandaşları ve kurumlarına kalabalık ve hassas yerlere gitmekten mümkün olduğunca kaçınmaları uyarısı yaptı. Bakanlığın internet sitesine konulan uyarıda Çin vatandaşlarından dikkatli olmaları ve mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları istendi. Devlete bağlı China Daily gazetesi ise uyarının Çin ile Türkiye arasındaki gerginliğinin artmaya devam ettiği bir ortamda yapıldığına dikkat çekti.

Çin hükümetine göre Türkiye'deki Çinliler güvenliklerine yönelik tehditler almaya başladı. Bakanlık, Çin vatandaşlarından güvenlik önlemlerini artırmalarını ve mevcut durumun ne kadar güvenli olduğuna dikkat etmelerini istedi.

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabiye Kadir'in Türkiye'yi 'Çin'i açıkça protesto eden tek ülke' olarak nitelendirdiğini hatırlatan China Daily, bazı aşırı uçların Çinlilere saldırma tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. İddiaya göre Türkistan İslam Partisi adlı bir grubun Abdülhak adlı lideri, 'Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin serbest bırakılması için onların adamları (Çinlileri) öldürülmeli ve esir alınmalı' tehdidini yaptı.

Çin, Temmuz ayında da El Kaide tehdidi üzerine Cezayir'deki vatandaşları için güvenlik uyarısı yayınlamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89