• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Çiller'in gözü Kasım'daki kongrede

Çiller'in gözü Kasım'daki kongrede
Kasım'da yapılacak DP Kongresi'nde Tansu Çiller'in Genel Başkan adaylığı için teklif götürdü.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, 12 Eylül`de yapılacak referandum başta olmak üzere ANAP-DYP birleşmesi ve eski başbakanlardan Tansu Çiller'in DP Genel Başkanlığı`na adaylığına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

79. Simav Panayırı`nın açılış törenlerine katılmak üzere Belediye Başkanı Kasım Karahan`ın davetlisi olarak Kütahya`nın Simav ilçesine gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, 12 Eylül`de yapılacak referandum başta olmak üzere ANAP-DYP birleşmesi ve eski başbakanlardan Tansu Çiller`in DP Genel Başkanlığı`na adaylığına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Panayır açılışının ardından dün gece DP Simav ilçe binasında partililerle buluşan Özal, bu sabah da Çaysimav beldesine giderek Anavatan Partisi`nden seçildikten sonra birleşmenin ardından DP`li olan Belediye Başkanı Emin Ceylan ve köylülerle kahvehanede sohbet etti, daha sonra Simav ilçe merkezine dönerek esnaf ziyaretinde bulundu.

12 Eylül`de yapılacak referandumun sonuçlarının şimdiden kestirilmesinin zor göründüğünü ifade eden Ahmet Özal, yüzde 17 civarında gözüken kararsızların sonuçları belirleyeceğini söyledi.

DP`nin Kasım ayındaki kongresinde genel başkanlığa adaylığı konusunda Doğru Yol Partisi (DYP) eski Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller ile görüştüğünü söyleyen Ahmet Özal, Tansu Çiller`in Kasım ayı kongresinde aday olup olmayacağı konusunda net bir ifadesinin bulunmadığını bildirdi. Çiller`in Kasım ayındaki kongreyi kaçırması halinde bir 4 yıl daha beklemesi gerekeceğinin altını çizen Özal, gittiği her yerde vatandaşların partinin başında Tansu Çiller`i görmek isteğinin açıkça ortaya çıktığını kaydetti.

"ANAP İLE DYP ARASINDA BİRLEŞMEDEN DOĞAN BAZI SIKINTILAR DEVAM EDİYOR"

Anavatan Partisi ile DYP`nin DP çatısı altında birleşmesinin ardından bazı önemli pürüzlerin devam ettiğini vurgulayan Ahmet Özal," Her iki partinin birleşmesiyle ilgili protokol yapılmış. Her iki taraf ta bazı noktalarda birbirlerini protokole uymamakla suçluyor. Bu protokol Kasım ayında yapılacak kongreye kadar geçerli. Kongre sonuçlanınca bu pürüzlerinde ortadan kalkacağına inanıyorum.

8 yıllık iktidar döneminde AK Parti`nin yıprandığını iddia eden Ahmet Özal, vatandaşın artık bir değişim istediğini söyledi. 8 yıllık süreçte liderlerin yüzlerinin eskidiğini ifade eden Ahmet Özal, "Vatandaş artık aynı yüzleri görmek istemiyor. Değişik bir lider arıyor. Bu yüzden AK Parti`nin önümüzdeki seçimlerde yeniden tek başına iktidar olması zor görünüyor. AK Partinin tek bir alternatifi var o da DP`dir.

Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan Kürt halkının Türkiye`den ayrılmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını vurgulayan Ahmet Özal, "Türkiye`den ayrılmak isteyen Kürtlerin sayısı yüzde 3`ü geçmez. Ben bunu çok iyi biliyorum. Türkiye`de tartışılmayacak bir şey varsa bu ülkenin birliği ve bütünlüğüdür. Kürtler, Türkiye`den hiçbir şekilde ayrılmak istemiyor. Kürt halkının yüzde 65`lik bölümü İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Mersin ve Adana gibi Türkiye`nin 5 büyük ilinde yaşıyor. Referandumda bu büyük şehirlerde yaşayan Kürt halkının tercihi etkili olacak" dedi.

Yurt gezilerinden elde ettiği bilgileri Ankara`ya döndüğünde Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerine bir rapor halinde sunacağını ifade eden DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Kasım ayındaki kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89