• BIST 9526.9
  • Altın 2474.347
  • Dolar 32.4727
  • Euro 34.5574
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Çiller dönerse yine Refahyol kurulacak

Çiller dönerse yine Refahyol kurulacak
Demirel- Cindoruk- Yılmaz üçlüsünün çağırdığı Çiller siyasete dönerse, barajın aşılması için yeni Refah-Yol ittifakı yapılacağı söyleniyor.

Demokrat Parti'deki "Çiller'i geri getirme" planına eski hükümet ortağı Erbakan'dan da destek geldi. SP-DP-BBP ve TP ittifakıyla seçime girip barajı aşma planı için Çiller, 1996'daki Refahyol Koalisyonu'nun tekrarlanması için kilit konumda. Zira, BBP ve SP içinde Cindoruk'la ortaklık konusunda çekince var.

Öte yandan Tansu Çiller, Demirel, Cindoruk ve Mesut Yılmaz'ın ısrarına rağmen, geri dönme konusunda temkinli davranıyor. Çiller'in yakın çevresine, "Cindoruk ve Yılmaz beni çalıştırmazlar" dediği öğrenildi.

Demokrat Parti'de Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk ve Mesut Yılmaz arasındaki "Çiller'i getirelim" zirvesine, Tansu Çiller'in eski ortağı Necmettin Erbakan'dan "Çiller gelsin" mesajı gittiği öğrenildi. Demokrat Parti'de ibrenin Tansu Çiller'e dönmesinde, "yüzde 10 barajını aşabilmek için gerekli ittifak denklemi" etkili oldu.

MEVCUT GENEL BAŞKANLA OLMUYOR

Çünkü, Erbakan'ın liderliğinde SP, BBP, TP ve DP'nin planladığı barajı aşma ittifakındaki en büyük sorun Hüsamettin Cindoruk ismiydi. Cindoruk'un 28 Şubat sürecinde Erbakan'ın Başbakanlık koltuğundan inmesindeki büyük rolü sebebiyle hem Saadet tabanında hem de BBP yönetiminde çekince yaşanıyordu. DP'nin başına Çiller'in getirilmesiyle, 1996 yılında BBP desteğiyle kurulan Erbakan-Çiller ortaklığındaki koalisyon tekrarlanmış olacak.

Demirel, Cindoruk ve Yılmaz'ın, "barajı aşma koalisyonu" için Çiller ismine "mecburen evet" dedikleri kaydedilirken, Erbakan Hoca'nın da tabana karşı rahatladığı ve böylece Milli Görüş tabanından HAS Parti'ye oy kaçışını engellemeyi amaçladığı vurgulanıyor. Erbakan liderliğindeki SP yönetimi, Numan Kurtulmuş liderliğindeki HAS Parti'nin olası Erbakan-Cindoruk ittifakını, "Kendisini Başbakanlık'tan indiren Cindoruk'la ittifak yapıyor" propagandasıyla zorlamasından endişe ediyor.

İTTİFAK YÜZDE 12 OY ALIR

Bu arada Erbakan'a yakın Milli Gazete'nin dün manşetten yayımladığı bir anketin sonucuna göre ittifak görüşmeleri yürüten SP,DP,TP ve BBP'nin oyları ard arda sıralandı. Anketin sonuçlarına göre, SP 5.4, DP 3.6, TP 1.9 ve BBP 1,3 seviyesinde gösterildi. Aynı ankette AK Parti yüzde 40.7 HAS Parti ise 0,6 oranında oya sahip olarak gösterildi.

ÇİLLER'DEN OLUMSUZ CEVAP

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un eski başbakanlardan Tansu Çiller'in adaylığına yeşil ışık yakmasının ardından Çiller'e "dön" baskısı artmaya başladı. Çiller de eski bakanlardan Hasan Ekinci'yi çağırarak bir görüşme yaptı ve partinin nabzını tuttu. Çiller'in yakın çevresine "Demirel, Cindoruk ve Yılmaz o partideyken gelmem, beni çalıştırmazlar" dediği öğrenildi. Çiller'e yakın isimler Cindoruk ve Yılmaz'ın Çiller ile görüşerek partiye çağırmalarını istiyor. Çiller'in adaylığı kabul etmemesi durumunda DP büyük olasılıkla yoluna Cindoruk ile yoluna devam edecek.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89