• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Cihaner'i kurtarma planının ilk adımı

Cihaner'i kurtarma planının ilk adımı
Cihaner için Yargıtay'daki 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla süren davanın birleştirilmesi talebi karara bağlanacak.

Başsavcı İlhan Cihaner, bugün Yargıtay'da hakim karşısına çıkıyor. Silahlı terör örgütü yöneticisi iddiasıyla yargılanan Cihaner için Yargıtay'daki 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla süren davanın birleştirilmesi talebi karara bağlanacak.

 Silahlı terör örgütü yöneticisi iddiasıyla açılan davanın tutuklu sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, "evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine yol açmak" suçlamasıyla Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki yargılamasına bugün devam edilecek.

Cihaner, Ankara'daki ilk duruşmaya katılmamış, avukatı Turgut Kazan müvekkilinin silahlı terör örgütü davasının Yargıtay'daki davayla birleştirilmesini talep etmişti. Yargıtay 11. Dairesi de Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden silahlı terör örgütü dosyasının istenmesine karar vermişti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi dosyanın incelenmesini tamamladıktan sonra Cihaner'in farklı suçlamalarla yargılandığı iki davanın birleştirip birleştirmeyeceğine karar verecek. Bu durumda eğer daire birleştirme kararı verirse gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrilecek. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Erzurum'dan gelen dosyayı kabul eder ve Yargıtay'ın birleştirme kararına karşı çıkarsa bu durumda dosya Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gidecek ve mahkemenin vereceği karar doğrultusunda Cihaner'in yargılanması sürecek. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Erzurum'dan gelen dosyayı kabul etmezse bu durumda daha önce sanık avukatlarının Yargıtay'a gitme talebini reddeden Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi ile birleştirme talebini uygun görmesi durumunda Yargıtay arasındaki çıkan uyuşmazlığı Uyuşmazlık Mahkemesi çözecek. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararları uyarınca başka bir suçtan tutuklu Cihaner'in sorgusunun mahkeme huzurunda yapılması zorunluluğu bulunduğu için bugünkü duruşmada Cihaner'in hazır bulunmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Ergenekon'u aklama planı

Hukuk çevreleri Yargıtay'ın bugün dosyanın birleştirilme talebini kabul ederse konunun hukuk dışı bir işlem olacağını vurguluyor. Usul açısından farklı iki dosyanın birleştirilmesinin mümkün olmayacağını dile getiren eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Yargıtay'ın Ergenekon'u aklamak için gösterdiği çabaya dikkat çekti. Avcı, Yargıtay'ın iki aşamalı Ergenekon planını şöyle anlattı: "Yargıtay bir içtihat kararı aldı ve teknik dinlemeleri kayıtlarını sıfır delil seviyesine indirdi. Teknik dinlemenin başlı başına bir delil oluşturamayacağına hükmetti. Şimdi de Gizli tanık beyanlarına el attı."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89