• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

Çiçek, Taha Suresi'nin 71. ayetini okusun!

Çiçek, Taha Suresi'nin 71. ayetini okusun!
Tunceli'deki bir etkinlikte söylediği sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Osman Baydemir, 'demokratik özerklik' talebinde ısrar etti.

Tunceli'deki bir etkinlikte söylediği, 'Belediye binamızın önünde, ay yıldızlı bayrağımızın yanında sarı-kırmızı-yeşil bayrak dalgalansa ne olur? Kıyamet mi kopar?' sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'demokratik özerklik' talebinde ısrar etti.

Baydemir, "Bugüne kadar bu kadar açık konuşmadığım için özeleştiri yapabilirim. Evet Kürt sorununun çözümü budur, demokratik özerkliktir." dedi. Fikirlerin özgürce dile getirilip tartışılması gerektiğini belirten Baydemir, bunun engellenmesi halinde Türkiye'nin ileriye doğru gidemeyeceğini kaydetti. Baydemir, kendisini eleştiren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de Taha Suresi'nin 71. ayetini okumasını istedi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları tarafından desteklenen, Gençlik ve Değişim Derneği'nin koordinatörlüğünde yürütülen 'Dünyayı Değiştirmeye Yerellerimizden Başlıyoruz' projesi Diyarbakır'da başladı. Diyarbakır YG-21 Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği projenin Sümerpark Resepsiyon Salonu'ndaki açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı. Gençlere İngilizce hitap eden Baydemir, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

'Demokratik özerklik' talebi ve ardından yaşanan tartışmaları değerlendiren Baydemir, "Bugüne kadar en sıkı çalıştığımız bakanlık İçişleri Bakanlığı oldu. Onlarca inceleme yapıldı, müfettişler gönderildi. Bunun bir an önce sonlandırılmasını istiyorum. Benim bir özeleştiri yapmam gerekirse, bugüne kadar bu kadar açık konuşmadığım için özeleştiri yapabilirim. Ama ben açık ve dürüst konuşmaktan yanayım. Evet Kürt sorununun çözümü demokratik özerkliktir. Başka bir önerisi olan varsa dinlemeye hazırım." dedi.

"SİLAH KULLANMAK HARAMDIR"

Bu devirde Kürt sorununun çözümünde silah kullanmanın haram olduğunu belirten Baydemir, insanların düşüncelerini özgürce ortaya koyup tartışması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 'organları yer değiştirmiş adam' şeklindeki tepkisini de değerlendiren Baydemir, ilginç bir cevap verdi: "Ben Cemil Çiçek ve kabinedeki bakanlara Taha Suresi'nin 71. ayetini okumalarını tavsiye ediyorum."

Hazreti Musa ile Firavun'un mücadelesini anlatan Taha Suresi'nin 71. ayeti şöyle: "Firavun, 'Demek ben size izin vermeden önce ona (Musa'ya) inandınız ha! Şüphe yok, o size sihri öğreten büyüğünüzdür. Şimdi andolsun, sizin ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim ve mutlaka sizi hurma dallarına asacağım. Hangimizin azabı daha şiddetli ve daha kalıcıymış mutlaka göreceksiniz."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89