• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Çiçek için yakalama emri!

Çiçek için yakalama emri!
Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkeme kanalıyla 'yakalama' kararı çıkarıldığı iddia edildi.

21 Ekim'den bu yana ifade vermek için Ergenekon savcılarının karşısına çıkması beklenen Demokrasiye Müdahale Eylem Planı'nı hazırlayan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkeme kanalıyla 'yakalama' kararı çıkarıldığı iddia edildi. Albay Çiçek bu sabah adliyeye gitmezse, yakalama kararı gereği 'ev veya işyerinde' arama yapılması gündeme gelebilecek.

SAVCILAR İKİ KEZ İFADEYE ÇAĞIRDILAR

Islak imzalı orjinal planın ellerine ulaşmasının ardından Albay Dursun Çiçek'e Genelkurmay Adli Müşavirliği aracılığıyla iki kez 'ifadeye gel' çağrısı yapan Ergenekon savcıları, bu davetlerine dün mesai bitimine kadar bir cevap alamadı. Bunun üzerine, nöbetçi ağır ceza mahkemesinden Albay Çiçek hakkında 'yakalama' emri çıkarıldığı öne sürüldü. Yakalama kararı çıkarılan Çiçek'in bu sabah ifade vermeye beklendiği, eğer gitmezse hakkındaki kararın devreye gireceği kaydedildi.

BUGÜN ADLİYEYE GELMESİ BEKLENİYOR

Dursun Çiçek'in bugün de ifadeye gelmemesi durumunda, hakkındaki arama kararı gereği, evinde ve işyeri adresi olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda arama yapılabileceği belirtiliyor. Genelkurmay'ın, böyle bir durumda yaşanacak krize meydan vermemek için Çiçek'i bugün İstanbul Adliye'sine göndereceği ifade ediliyor. Çiçek hakkındaki yakalama işlemini engellemeye çalışanların 'görevi kötüye kullanma' ve 'yargıyı engelleme' suçundan haklarında işlem yapılabilecek.

'CUNTACILAR' VE ERGENEKON SORULACAK

Albay Çiçek'in, Ergenekon savcılarınca cunta yapılanması ve bu yapılanma ile Ergenekon arasındaki bağlantılar konusunda sorgulanacağı öğrenildi. Albay Dursun Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik, önceki gün Star'ın "İfade vermek için sivil savcılardan davet alıp almadıkları" sorusu üzerine "Tebligat gelip gelmediğini de ifade vermeye gidip gitmeyeceğimizi de size söylemeyeceğim. Gidin İstanbul Adliyesi önünde bekleyin" demişti. 12 Haziran 2009 günü Genelkurmay Karargahı'ndaki Çiçek'in ofisinde belge temizliği işlemine katıldıkları iddia edilen 7 subay ile bir sivil memur, cuma günü Ergenekon savcılarına gelerek ifade vermişlerdi.

O planda ne vardı?

• Dursun Çiçek imzalı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı" başlıklı skandal belgede demokrasiye nasıl müdahale edileceği ve masum insanların nasıl terörist gibi gösterileceğine yönelik planlar yer alıyordu.

AK PARTİ'DEKİ AJANLAR: AK Parti'nin parçalanmasına dönük parti içinde irtibatta olunan isimlerin hükümet politikalarıyla çelişkili açıklamalar yapmaları sağlanacak, böylece parti ile hükümet arasında ciddi anlaşmazlık ve bölünmeler yaşanıyormuş imajı oluşturulacak.

GÜLEN CEMAATİNDE SİLAH YAKALANMASI SAĞLANACAK: Gülen cemaatine ait evlere düzenlecek baskınlarda silah bulunması sağlanacak. Bulunacak silah ve mühimmat nedeniyle cemaat üyelerinin Fettullahçı Silahlı Terör Örgütü olarak askeri mahkemelerde yargılanması sağlanacak. Evlerden cemaatin PKK, CIA ve MOSSAD'la ilişkili olduğuna dair belge ve kanıtlar bulunması sağlanacak.

ERGENEKONCULAR SAVUNULACAK: Ergenekon davasında sanık konumundaki emekli ya da muvazzaf askerlere sahip çıkılacak. Sözkonusu TSK personelinin masum olduğu, irticayla etkin şekilde mücadele ettikleri için üzerlerine iftira atıldığı şeklinde haberler yaptırılacak, gerekli hassasiyet sağlanacak.

MİLLİYETÇİ TABAN GENİŞLETİLCECEK: Ermenistan ve Yunanistan ile ilişkilerle ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberler yaptırılacak. Böylece milliyetçi partilerin tabanı genişleticecek, AK Parti kamuoyunda zora düşürülecek.

DİZİLERE SAVAŞ AÇILACAK: Kurtlar Vadisi, Kollama ve Tek Türkiye benzeri diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak her üçünün de kamuoyundaki güvenilirliğinin yitirilmesi sağlanacak.

13 gündür bekleniyor

Islak imzalı orjinal belge 16 Ekim günü Ergenekon savcılarına ulaştı. Savcılar belgeyi hemen Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. 21 Ekim günü Adli Tıp kurumu "Belge üzerindeki imza Dursun Çiçek eli ürünü" raporunu hazırladı. Ergenekon savcıları aynı gün Genelkurmay Adli Müşavirliği aracılığıyla Dursun Çiçek'e "ifadeye gel" tebligatı gönderdi. Çiçek ifadeye gelmeyince savcılık 26 Ekim günü Çiçek'e "İfade vermek için gel. Yoksa polis zoruyla getirileceksiniz" içerikli 'ihtarlı' davet gönderdi. İmha işlemine katılan 7 subay ile bir sivil memur 30 Ekim günü Ergenekon savcılarınca sorgulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89