• BIST 9548.09
  • Altın 2493.181
  • Dolar 32.5063
  • Euro 34.5227
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 5 °C

CHP'yi baraj altında bırakacak karar!

CHP'yi baraj altında bırakacak karar!
Alevi toplumun CHP tarafından kandırıldığını belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ana muhalefete kapıları kapattı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, yeni yılla beraber yepyeni bir partinin hazırlığının tamamlanacağını açıkladı.

CHP'nin kendilerini kandırdığını belirterek, Aleviler’in CHP’yle hesaplaşmak gerektiğinin bilincinde olduğunu söyleyen Balkız, "Dersim olayında Kemal Kılıçdaroğlu hayal kırıklığı yarattı. CHP'yi baraj altına itebilecek güçteyiz" dedi.

Barajın altına düşürürler

Bütün yurdu gezerek halkın nabzını yokladıklarını anlatan Balkız,

CHP'DE TEHLİKENİN FARKINDA.. ÖYMEN LİSTEYE ALINMAYACAK

 Baykal'ın Dersim krizinin ardından sahip çıkmasına rağmen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in kurultaya sunulacak listede yer alması beklenmiyor. Öymen, listede yer alsa bile kulislerde "çizik operasyonu" olacağı konuşuluyor. Baykal'ın, seçim öncesi bu son kurultayda olumsuz bir görüntü vermek istemediği, bu nedenle Öymen'in "parti yönetiminin gençleşmesi" gerekçesiyle yönetimde yer almayacağına işaret ediliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu başkan yardımcısı gibi

Tüzük değişikliğinin ardından MYK'ya girmesi beklenen isimlerin başında CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu geliyordu. Dersim krizinin diğer tarafı olan Kılıçdaroğlu'nun genel başkan yardımcısı olarak yeni yönetime girmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Baykal'ın bu hamle ile "küskün" Aleviler’in gönlünü alacağı da ifade ediliyor..

"Aleviler’in nabzının nasıl attığını kavrıyor ve biliyoruz. Bir kez daha CHP'yle hesaplaşmak gerektiğinin bilincindeler. Çünkü Aleviler eğer isterlerse sandığa gitmedikleri zaman CHP'yi barajın altına nasıl düşürdüğünü, bu güçleri olduğunu biliyorlar" dedi.

Düzene alternatif olacak

CHP'li Onur Öymen'in Dersim açıklamasına yoğun tepki gösteren Aleviler, CHP'ye rakip olabilecek alternatif parti çalışmalarına da destek veriyor. Milliyet Gazetesi'ne konuşan Ali Balkız, çeşitli akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve birçok siyasetçi ile yeni parti hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Düzene alternatif olacaklarını savunan Balkız, "Bu bir kitle partisi olacak. Her kesimden insan olacak. Bunun için yeni bir sol söylem, sosyal demokrat yeni bir heyecan, yeni bir dil ve kadro..." diye konuştu.

DERSİM MİLAT OLACAK

Dersim ile ilgili eleştirilerine devam eden Balkız, "CHP bu kez baltayı taşa vurdu. Dersim, Aleviler’in bu kadar peşin CHP'ye teslim olup olmayacaklarını belirleyen bir milat olacak. Dersim sayesinde CHP'nin bir yönü daha artık çok iyi bilinir hale geldi. CHP geçmişteki 'Türk ve Sünni' tipolojisi yaratma amacını hâlâ sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Laiklik için CHP’ye oy

Aleviler'in laikliği korumak adına CHP'ye oy verdiğini dile getiren Ali Balkız eleştirilerini söyle sürdürdü: "Oysa Atatürk"ün kurduğu köy enstitülerini ne hazindir ki CHP kaldırdı. Aktif politika içersinde Alevilere hep seçmen rolü verildi. CHP onlara hep 'Siz durun durduğunuz yerde, bize oy verin, biz sizin adınıza siyaset yaparız' dedi."

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89