• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 14 °C

Chp'ye Kürt Sorunu Eleştirisi

Chp'ye Kürt Sorunu Eleştirisi
Sırrı Süreyya Önder, Habertürk canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır mitingini değerlendirdi.

BDP'nin İstanbul'da desteklediği bağımsız adaylardan Sırrı Süreyya Önder, Habertürk canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır mitingini değerlendirdi.

Habertük ekranlarında 1GÜN programına konuk olan Sırrı Süreyya Önder, Simge Fıstıkoğlu’nun sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun söylem farklılıklarını diline dolayan Sırrı Süreyya Önder “Ordayken söylüyor, biraz merkeze doğru geldikçe O da merkezin kuvvetine kapılıyor. Merkezden kaçıyor.” dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun bölgesel olarak söylemler ürettiğini ifade eden Sırrı Süreyya Önder “O genel başkan derde derman şeyleri coğrafi olarak söylüyor. Ordayken söylüyor, biraz merkeze doğru geldikçe O da merkezin kuvvetine kapılıyor. Merkezden kaçıyor. Başbakanla aynı pencereden bakmıyoruz kuşkusuz ama ortada bir sıkıntı olduğu muhakkak. Bu artık bölgesel olarak yapılacak bir politika değil. Bu esas olarak Türkiye’nin sorunu ve esas olarak Diyarbakır’da ki insana anlatılacak bir şey yok. Bu ülkenin Kürt Sorunu vardır diye Diyarbakır’da söylemenin bir kıymeti harbiyesi yok. Bunu İzmir’de söylemek hüner, İstanbul’da söylemek marifet, Ankara’da uğraşmak makbul olan. Onun için Diyarbakır’a giden kürt aklına geliyor, çünkü gözünün önünde, ordan uzaklaştı mı çok lokal kalıyor. Bu milletin feraseti bütün bunları fark ediyor ama halen bir umut. Çünkü bölgenin şartları çok yakıcı bütün Türkiye ile birlikte. Bugün ocağına ateş düşmemiş bir hane kalmamış. Bu artık salt bir bölgenin sorunu değil. Buna herkesin politikayı bir kenara bırakıp, bu insanlık yangınını nasıl söndürürüz, nasıl bu yangın yerinden bir gülistan yaratırız buna kafa yorması lazım. Politik bir şey değil, bir manevra alanı değil burası.” dedi. 

İktidarın ve muhalefetin kürt polikasının çözümü için somut adımlar atmadığını dile getiren Önder “CHP muhalefeti ile Ak Parti’nin siyaset yapma taktiği birbirine göre pozisyon almaktan ibaret. Daha bir gün bağımsız özgün bir politikası yok. Onun ak dediğine öteki kara diyor. Onun için bunun bir kıymeti yok. Böyle olursa al birine vur ötekine sonucunu getirir.” diye konuştu. 

CHP’nin seçim beyannamesini de eleştiren Önder “Seçim beyannamesine bakıyorum. Kürt sorununun ne kadar muğlak cümlelerle geçiştirildiği, ne kadar görmezlikten gelindiği, oysa ne devasa sorun olduğuna bakıyorum, aklıma şu geliyor…İnsanın IQ’su ayakkabı numarasından hiç olmazsa büyük olmalı diye düşünüyorum. IQ’su ayakkabı numarasında büyük olan birisi bu meselede bu lafları etmez.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89