• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

CHP'li vekil: Bana Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz!

CHP'li vekil: Bana Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz!
CHP Miletvekili Birgül Ayman Güler'in Türklükle ilgili inanılmaz sözleri...

CHP'li vekil Güler, TBMM'de, "Bana Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" dedi, CHP ve MHP sıralarından alkışlar yükseldi.

Birgül Ayman Güler, Kürt milliyetçiliğinin ilericilik ve bağımsızlık yanlısı demek olmadığını savunarak Türk ulusuyla Kürt milliyetinin eşit olamayacağını söyledi. Güler'in sözlerinin CHP ve MHP sıralarında uzun süre alkışlanması ise akılara Türkiye'nin ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt'un sözlerini getirdi. Bozkurt, Cumhuriyet'in ilk yıllarında "Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler!" demişti.

BDP Milletvekili Ayla Akat Ata'ya cevap vermek için söz isteyen Güler, BDP'li vekillerin sanki başka devletlerin vekilleri olduğunu savundu. BDP'li Hasip Kaplan'ın "Devletin değil, Türkiye'nin miletvekiliyiz." demesi üzerine Güler, "AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun (Ayla Akat Ata'yı kastediyor) konuşmasında gördük." dedi. 

Güler'in konuşmasına AK Partili Mehmet Metiner "Yok öyle bir şey. Ne alakası var?" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine tutanaklara şu ifadeler geçti: 

Birgül Ayman Güler (Devamla) - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasır-ı İslam'dır." diyor. 

Ayşe Nur Bahçekapılı (İstanbul) - Sayın Başkan... 

Birgül Ayman Güler (Devamla) - "Türklük ırkçılıktır." diyor. 

İhsan Şener (Ordu) - Doğru söylüyor. 

Birgül Ayman Güler (Devamla) - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz. 

Mehmet Metiner (Adıyaman) - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz. 

Birgül Ayman Güler (Devamla) - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz. 

Mehmet Metiner (Adıyaman) - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz. 

Birgül Ayman Güler (Devamla) - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha? 

İdris Baluken (Bingöl) - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız. 

Birgül Ayman Güler - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

İdris Baluken - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!

Birgül Ayman Güler - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. 

İdris Baluken - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin. 

Sırrı Sakık - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var. 

Birgül Ayman Güler - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

Tartışmalar üzerine CHP'li Güler, "Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" ifadelerini kullandı. Bu sözler CHP ve MHP sıralarında uzun süre alkışlandı. 

Güler son olarak "AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız." dedikten sonra süresi tamamlandığı için mikrofon otomatik olarak kapatıldı.

  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89