• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

CHP'li Levent Gök: Uludere raporu başka yerlerde hazırlanıyor!

CHP'li Levent Gök: Uludere raporu başka yerlerde hazırlanıyor!
Roboski katliamıyla ilgili rapor hazırlaması beklenen Uludere Alt Komisyonu'nun üyesi Gök: "Bırakın rapor hazırlamayı, toplanamıyor; toplantıya çağırdım, yanıt vermediler."

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Uludere Alt Komisyonu'nun CHP'li üyesi Levent Gök, "Komisyon bırakın rapor hazırlamayı, toplanamıyor" dedi.

Şırnak Uludere'ye bağlı Roboski köyü yakınlarında 34 vatandaşın savaş uçaklarının bombardımanında öldürülmesini araştırmak için kurulan komisyonun aradan 13 ay geçmesine karşın rapor hazırlayamasını eleştiren Gök, "Komisyon yapması gereken toplantıları yapmadı. Ben 17 Aralık'ta ve 1 Şubat'ta dilekçe ile komisyonu toplantıya çağırdım, ancak yanıt vermediler" dedi. 

Gök, Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ölen kişiler içinden bir PKK'li üretme gayreti içindeler ya da onlarla birlikte gelip ardından kaçan bir PKK'li yaratmaya çalışıyorlar. Nitekim Genelkurmay Başkanı Ağustos ayında yaptığı bir gezide ölen kişiler arasında PKK'lilerin olduğunu söyledi. Ama şu ana kadar bu kanıtlanmadı. Gerek İdris Naim Şahin'in, gerekse Erdoğan'ın açıklamalarında, 'Hepsine sivil diyorsunuz, bu o kadar basit değil' şeklinde cümleler var. Yani burada üretecekleri bir şeyler arıyorlar. Bunun üzerinden olayı meşru göstermeye çalışıyorlar ve bu nedenle bu komisyon toplantı yapmıyor. AKP'li üyeler de komisyon raporundan haberdar değiller. Yani AKP'nin komisyon üyeleri de devre dışı." 

"Bu rapor başka yerlerde hazırlanıyor" 

Gök, komisyonun 14 Kasım günü raporun yazımı için karar aldığını, ardından ise 6 ve 13 Aralık günü yapılacak toplantıların ertelendiğini belirterek, "Ben 17 Aralık günü komisyonu toplantıya çağırdım, ancak yanıt vermediler. En son 1 Şubat günü yeniden yazılı olarak başvurdum toplanılması için; fakat komisyon buna da cevap vermedi. Başvurularımız kabul edilmiyor ve rapor sürekli uzatılıyor. Bu çok rahatsız edici bir durumdur. Komisyon adeta toplantı çağrımızı görmezden geliyor" dedi. 

Komisyonun daha önce Aralık ayının ilk haftası raporunu açıklayacağını duyurduğunu, ardından bunun 2013'ün ilk ayına atıldığını, ancak Şubat ayına gelinmesine rağmen komisyonun toplanamadığını vurgulayan Gök, "Bu rapor AKP'li komisyon üyelerinin dışında başka yerlerde hazırlanmaktadır. Bu konuda Genelkurmay ve AKP bir işbirliği yapmaktadır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89