• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

CHP'de 'Kürt sorunu' isyanı

CHP'de 'Kürt sorunu' isyanı
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Kürt sorunu raporu hazırladığı yönündeki söylentiler parti içindeki ulusalcıları ayaklandırdı.

PKK tarafından kaçırıldıktan 48 saat sonra serbest bırakılan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, önümüzdeki haftalarda CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili bir program açıklayacağı yönündeki sözleri partiyi hareketlendirdi.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre CHP içindeki ulusalcı kanat, parti yönetiminin Kürt sorunuyla ilgili yeni yol haritasını bekliyor. Aygün'ün bahsettiği çalışmanın, eski CHP milletvekili Şükrü Elekdağ'a hazırlatılan rapor olduğu belirtilirken, kulislerde Kılıçdaroğlu'nun Kürt kökenli partililere başka bir rapor hazırlattığı iddia ediliyor. Parti yöneticileri ise bu yönde bir çalışma olmadığını, tek bir raporun olduğunu savunuyor.

İKİNCİ BİR RAPOR MU HAZIRLATILDI

Yaklaşık 15 gün önce PKK tarafından Tunceli Ovacık'ta kaçırıldıktan iki gün sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, ilk açıklamaları arasında, CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili yeni bir çalışma içinde olduğu bilgisini vermesi dikkat çekti. Aygün'ün "Önümüzdeki haftalarda da Cumhuriyet Halk Partisi Kürt sorununa dair daha ayrıntılı bir program açıklayacak, Genel Başkanı izlemenizi öneririm" sözleri, özellikle ulusalcı tabanda büyük merak uyandırdı.

ELEKDAĞ AÇIKLAMA YAPMIYOR

Son aylarda Kürt sorunun çözümü yönünde çeşitli girişimlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu konuda yeni bir yol haritası belirlediği ve emekli diplomat, eski CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ'a bir rapor hazırlattığı ortaya çıktı. Aygün'ün sözünü ettiği programın da bu rapor olduğu öne sürüldü. Raporu hazırlayan Elekdağ ise konuyla ilgili sorusuna cevap vermekten kaçındı. Bu konuda kesinlikle tek kelime edemeyeceğini belirten Elekdağ, çalışmanın takvimine ilişkin de hiçbir açıklama yapmadı. Aygün'ün sözlerinin ardından parti içinde kafaları karıştıran Kürt raporunun içeriği ise, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla netlik kazanacak. CHP içindeki ulusalcı kanat rapordan şimdiden rahatsız olmuş durumda.

"İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"

Parti kulislerinde ise Kılıçdaroğlu'nun, partinin Kürt kökenli isimlerine bir başka rapor hazırlattığı konuşuluyor. Elekdağ'ın hazırlayacağı raporun bir anlamı olmayacağını savunan bazı partililer ise Kılıçdaroğlu'nun konuya hakim uzman ve Kürt kökenli partililerin katkısıyla başka bir çalışma daha yaptırdığını öne sürüyor. Parti yöneticileri ise Kılıçdaroğlu'nun Kürt kökenlilere rapor hazırlattığı iddiasının doğru olmadığını öne sürdü. Parti içinde kafa karışıklığına yol açan Kürt raporunun ayrıntısı ise sır gibi saklanıyor.

"BU RAPOR NEYİN NESİ BİLMİYORUZ"

Uzun süredir Kılıçdaroğlu yönetiminin izlediği Kürt politikasına sert tepki gösteren ve Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına karşı çıkan ulusalcılar ise Kürt sorunuyla ilgili açıklanacak yeni yol haritasını bekliyor. CHP'nin ulusalcı isimlerinden Mersin Milletvekili İsa Gök, Aygün'ün bahsettiği raporu 'bir ulusalcı' olarak merak ettiğini belirterek, "Bu rapor neyin nesi. Onu öğrenebilirsek iyi olur. CHP'nin teröre, Kürt sorununa yaklaşımında bir değişikliği mi var, 'bizim çocuklar, genç arkadaşlar, dost meclisi' yönünde bir kanaat değişikliği mi var. Onu görmek istiyoruz. Bu çalışmayı son derece merak ediyorum" diye konuştu. Gök, gerek Aygün gerekse parti politikalarına yönelik eleştirilerini asıl Kürt raporu ortaya çıktıktan sonra dile getireceğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89