• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

CHP statüko tarikatına dönüştü

CHP statüko tarikatına dönüştü
Çelik, hükümet olarak yapmak istedikleri düzenlemelere karşı çıkan yargı mensuplarını eleştirerek, 'Yüksek yargı gerici bir siyasi parti gibi davranıyor.' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ömer Çelik, hükümet olarak yapmak istedikleri düzenlemelere karşı çıkan yargı mensuplarını eleştirerek, 'Yüksek yargı gerici bir siyasi parti gibi davranıyor.' dedi. Çelik, CHP'nin statüko tarkitana dönüştüğünü söyledi.

AK Parti'nin 45. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Adana'ya gelen Ömer Çelik, toplantının açılışından yaptığı konuşmada ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yüksek yargı tartışmalarına değinen Çelik, "Türkiye'de adalet mülkün temeli olmaktan çıkalı çok oldu. Tam tersiyle birilerinin eliyle adaletsizlik mülkün temeli haline getirilmeye çalışıldı. Allah'tan AK Parti iktidara geldi de yeniden adaleti mülkün temeli haline getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yargı reformu çalışmalarına yönelik 'Yargıya karşı darbe yapılıyor yargıya karşı bir takım teşebbüste bulunuluyor' çıkışlarına da tepki gösteren Çelik, "Bu ülkede yüksek yargı başkanlarının verdiği kararlarının adalet dağıttığına inanan kimse kaldı mı? Kendi içlerindeki hâkimlere bakıyorsunuz çeşitli yargı kararlarıyla ilgili pazarlık yapan üyeleri var. O üyelerle ilgili sesleri çıkmıyor. Sadece 'Gereğini yaparız' diyorlar. Siyasetçi kendi meşru hakları içerisinde bir şey getirdiği zaman ekran ekran gezip siyasi parti gibi davranıyorlar. Bakın çok açık söylüyorum kelimeyi hiç sakınmadan söylüyorum çok açık bir şekilde söylüyorum. Yüksek yargı gerici bir siyasi parti gibi davranıyor ve konuşuyor.

İleri demokrasilerde yüksek yargının böyle davranmaya ve konuşmaya hakkı yoktur. Yargı 12 Eylül faşist darbe olduğu zaman darbeyi yapan generallerin önünde hazır olda duruşunun hesabını vermeden kimseye demokrasi dersi vermesin. Yüksek yargı kendi içindeki anti demokratik Ergenekonvari işlere ya da yargı kararlarını çıkarları karşısında satılığa çıkaran konuşmalar karşısında hesaplaşmadan bize demokrasi dersi vermesin. Daha önemli olanı şudur; 28 Şubat sürecinde gidip cuntadan brifing alan yüksek yargı, cuntanın lojistik merkezi olmaktan çıkmadan bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Diktatörlükten bahsediyorsan 1960 ihtilalinden beri diktatörlüğe soyunan CHP'ye bak" dedi.

ÇEKİÇLE PİYANO ÇALINMAZ

Çelik, şunları söyledi: "CHP artık bir tarikata dönüşmüştür. Statükonun tarikatıdır. Bir genel başkan düşünün ki tek mesaisi var sabahtan akşama kadar kendi genel başkan yardımcılarını yalanlamakla geçiyor. Ama tartışma nerede biliyor musunuz statükonun şu tarikatını mı takip edelim yoksa bu tarikatını mı takip edelim diye bir tartışma var. Statükoyu korumaktan Türkiye'yi geriye götürmekten başka bir hiçbir işlevi kalmamıştır." Barış ve Demokrasi Partisi mensubu milletvekili ve belediye başkanlarını da sert sözlerle eleştiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bir diğer parti ise gece gündüz demokrasiden bahsediyor, Kürt sorunu çözülsün diyor. Biz de ne zaman bu sorun çözmeye çalışsak hiç alakası olmayan yeni bir gündem maddesi çıkartıyor. Demokrasi, demokrasi mekanizmalarını kullanarak demokrasiyi sabote etme mekanizması değildir. BDP'nin MHP'nin ve CHP'nin yapmaya çalıştığı şey şudur. Bunlar çekiçle piyano çalmaya çalışıyorlar demokrasi bir piyano eseriyse bunu çalman için senin bir piyanist yeteneğine sahip olman gerekir. Çekiçle piyano çalınmaz. Demokrasi diyerek demokrasi gelmez. birisi tutmuş milliyetçilikten bahsediyor ama bu milletsiz bir milliyetçiliktir. Sürekli olarak milleti korkutuyor. Bölüneceğiz parçalanacağız işler kötüye gidiyor diye kendi korkularını milletin korkuları haline getirmeye çalışıyorlar. Gerçek milliyetçi olan Ak Parti'dir".

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89