• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 9 °C

Cezaevinde isyan çıktı: 13 ölü Flaş

Cezaevinde isyan çıktı: 13 ölü Flaş
Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde adli suçluların kaldığı ve 18 kişinin bulunduğu C-15 koğuşunda çıkan olaylarda 13 kişi yaşamını yitirdi. 3'ü hastanede 5 kişi de yaralandı.

Şanlıurfa'da aralarında BDP milletvekili İbrahim Ayhan'la birlikte siyasi suçlularında yer aldığı bin dolayında hükümlü ve tutuklunun bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan girişimi başlatıldı. Yatak ve yorganların ateşe verildiği cezaevinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri müdahalesiyle söndürülürken, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yangında 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Cezaevinde 5 de yaralı var.

Eyyübiye Semti'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saat 22.40 sıralarında isyan girişimi başlatıldı. KCK tutuklusu BDP Milletvekili İbrahim Ayhan'ın yanısıra siyasi suçluların da yer aldığı bin dolayında tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevindeki C-12 koğunda kalanların yatak ve yorganları ateşe verip sloganlar atarak başlattığı isyan, kısa sürede diğer koğuşlara da sıçradı. İsyan üzerine çok sayıda jandarma ve polisle birlikte itfaiye ve sağlık ekipleri cezaevine sevk edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da cezaevine gelerek çalışmaları yönlendirdi.

38183

Polis, cezaevi çevresini ablukaya alarak çevrede kuş uçurmazken, jandarma ise isyana müdahale etti.

Bu sırada isyan haberinin yayılmasıyla yaklaşık 500 hükümlü ve tutuklu yakını cezaevi çevresinde toplandı. Cezaevindeki gelişmelerden haberdar olmak isteyen tutuklu ve hükümlü yakınları ile polis arasında da zaman zaman cezaevi önünde gerginlik yaşandı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle isyan 1.5 saatte kontrol altına alınırken, çıkan yangın da itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Cezaevinde çıkan isyan 1.5 saatte kontrol altına alındıktan sonra Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu yaptığı kısa açıklamada ölenlerin de olduğunu söyledi. Likoğlu, "Cezaevindeki isyan siyasi tutukluların değil, adli tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu koğuşta meydana gelmiştir ve şu anda kontrol altındadır. Olaylarda hayatını kaybeden kişiler var, sayı konusunda bir şey söylemiyorum. Gerekli açıklamayı Vali Bey kendisi yapacak" dedi.

"Vali: İsyan yok, kavga çıktı"

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç çıkan yangında 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Güvenç, cezaevinde yaşananın isyan değil, adli mahkumların kaldığı koğuşta çıkan bir kavga olduğunu açıkladı. Vali Celalettin Güvenç, yaptığı açıklamada olayın tamamen koğuşta kalan mahkumların kendi aralarında çıkan kavgadan kaynaklandığını belirterek, "Maalesef adli suçluların kaldığı 18 kişilik koğuşta mahkumlar saat 20.00 sıralarında tartışıyor ve bu tartışma kavgaya dönüşüyor" dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89