• BIST 9548.09
  • Altın 2499.47
  • Dolar 32.4922
  • Euro 34.5731
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Çevik Bir'i Terleten Sorular!

Çevik Bir'i Terleten Sorular!
Ergenekon şüphelisi 28 Şubat’ın sembol ismi Bir’e, ‘Veli Küçük para gönderdi mi’, ‘1998’de darbe planladın mı’ ‘Sarıkız ve Ayışığı’na katkı yaptın mı’ diye soruldu

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesi alınan 28 Şubat sürecinin başaktörü emekli Orgeneral Çevik Bir’e, 3 saatlik sorgusu sırasında birbirinden zor soruların yöneltildiği öğrenildi. Ergenekon iddianamelerine giren tüm iddialar Çevik Bir’e sorulurken en dikkat çeken soru ‘Veli Küçük’ün Turgut Büyükdağ’ın fabrikasına çökerek aldığı iddia edilen 50 milyon dolardan pay aldın mı’ oldu.

FADİME-MÜSLÜM TEZGAHI KİMİN?

Ergenekon davasında ‘tanık’ olarak ifade veren Danıştay sanığı Osman Yıldırım, ‘Veli Küçük’ün Turgut Büyükdağ’ın fabrikasına, tefeci aracılığıyla aldığı vekaletnameyle el koyduğunu, ardından da fabrikayı iki bankaya ipotek ettirerek, 50 milyon dolar aldığını, paranın bir bölümünü de Çevik Bir’e verdiğini’ iddia etti. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün emekli Orgeneral Çevik Bir’e ‘’50 milyon dolardan pay aldınız mı’’ sorusun yönelttiği belirtildi. Çevik Bir’e, 28 Şubat post-modern darbe süreci de soruldu. Bir’den ‘28 Şubat’ta Fadime Şahin-Müslüm Gündüz provokasyonu Çevik Bir’in emriyle Veli Küçük tarafından organize edildi’ iddiasını cevaplaması da istendi.

DARBE PLANLADIN MI, DESTEĞİN VAR MI?

Savcı Öz’ün yönelttiği sorular arasında, 1998 yılında darbe planlayıp planlamadığı ve Şener Eruygur liderliğinde planlanan Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe planlarının da olduğu öğrenildi. Darbe planlarının Batı Çalışma Grubu’nun devamı olan Cumhuriyetçi Çalışma Grubu tarafından hazırlandığını hatırlatan Savcı Öz’ün, Bir’e ‘bu planlardan haberiniz var mıydı?’, ‘CÇG’na destek verdiniz mi?’ ‘Adnan Akfırat’ta çıkan ‘Çevik Bir ve Erol Özkasnak 21 Aralık 1998’de Mason Atatürkçülerle birlikte darbe planı yaptı. Darbenin başbakanı ve cumhurbaşaknı bile belliydi’ iddiaları doğru mu?’ sorularını yöneltti.

Her soruya aynı cevap

1997’de KKTC’deki tatbikatta emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nu sıyırıp Albay Vural Berkay’ı öldüren kurşun da soruldu. Savcı Öz, bir istihbaratçının ‘Asıl hedef, tatbikatı izleyen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu idi. Eğer Kıvrıkoğlu öldürülseydi Çevik Bir’in önü açılacaktı’ sözleri hatırlatıldı ve bildiklerini anlatması istendi. Ergenekon Savcısı Öz’ün 3 saat boyunca ifadesine başvurduğu Çevik Bir’’in kendisine yöneltilen tüm sorulara ‘Böyle birşey söz konusu bile olamaz’’ karşılığını verdiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89