• BIST 9311.88
  • Altın 4344.503
  • Dolar 38.8487
  • Euro 44.8721
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 39 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 33 °C
  • Berlin 27 °C

CENTCOM: Cerablus'un güneyinde ateşkes sağlandı

CENTCOM: Cerablus'un güneyinde ateşkes sağlandı
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Thomas, Cerablus'un güneyinde çatışan Türkiye ile PYD öncülüğündeki SDG'nin birbirlerine ateş etmeme konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü Albay John Thomas, Cerablus'un güneyinde Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Türkiye ile PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri arasında yaşanan çatışmaların sonlandırılması için tarafların mutabakata vardığını söyledi.

Thomas, "Son birkaç saatte meseleye dâhil olan bütün taraflardan birbirlerine ateş etmeyi durduracaklarına ve IŞİD tehdidine odaklanacaklarına dâir güvence aldık. Bu, en azından gelecek birkaç günü kapsayan üstünkörü bir anlaşma, sağlamlaşacağını umuyoruz" dedi. 

YPG: Ateşkes Cerablus Askeri Meclisi ile Türkiye arasında

YPG sözcüsü Polat Can ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ateşkesin Suriye Demokratik Kuvvetleri'ne bağlı Cerablus Askeri Konseyi ile Türkiye arasında sağlandığını yazdı.

Can, ateşkesin IŞİD karşıtı koalisyon arabuluculuğunda sağlandığını söyledi.

ANHA'da yer alan haberde ise, ABD’li yetkililerin devreye girmesiyle Cerablus Askeri Meclisi ile TSK arasında ateşkes sağlandığı belirtildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89