• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 8 °C

Çelik: Yeni Anayasa için BDP ile görüşürüz ama...

Çelik: Yeni Anayasa için BDP ile görüşürüz ama...
AKP'li Ömer Çelik, "BDP eğer yemin ederse, mecliste yerini alırsa, tabii ki bütün partiler tabii ki ziyaret edilmelidir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "BDP eğer yemin ederse, mecliste yerini alırsa, tabii ki BDP seçilmiş bir partidir. Mecliste grubu bulunan bütün partiler tabii ki ziyaret edilmelidir" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi`nden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefet yetkililerinin `herhangi bir taslak hazırlamaya hakkınız yoktur` gibisinden söylemleri olduğunu, belirten Çelik, 'Biz diğer partilere de `gelin, üzerinde tartışalım' dediğimiz bir taslak hazırlamıyoruz. O uzlaşma komisyonunun işidir`` dedi. 

2007`de AK Parti`nin hazırlattığı anayasa taslağı ya da başka herhangi bir metni "masaya götürme niyetleri olmadığını" belirten Çelik, "Toplumda yoğun bir özgürlük talebi var. Çeşitli toplumsal kimliklerin kendini ifade etme talebi var. Çok uzun zamandır bu anayasanın bütün düzeltmelere rağmen toplumsal talepleri karşılamakta zorlandığı, Türkiye`ye dar geldiğine dair hemen her kesimin yorumları var. Burada söylediğimiz şudur; büyük Türkiye`nin anayasası olsun. Türkiye`nin toplumsal taleplerine, hiçbir kesimi dışlamadan, bütün kesimleri kapsayacak şekilde ama evrensel hukuk normları ile evrensel temel siyasi ilkelerle uyumlu bir şekilde olsun. Dolayısıyla bir metin, bir ön şart söz konusu olmaksızın. Türkiye 2023`e doğru giderken ekonomisi büyüyor, dış politikası büyüyor, demokrasisi büyüyor, bunlara bağlı olarak yeni toplumsal talepler çıkıyor, toplumumuz çok dinamik, yepyeni gelişmelerle karşılaşıyoruz. Bunların hepsini kapsayacak şekilde, hepsinin bir manzumesi olacak şekilde, ilkesel bir metinortaya çıkmalı ve bu metin Türkiye`yi geleceğe taşımalı diye düşünüyoruz" diye konuştu. 

Türkiye`de hemen herkesin ülkenin yeni bir anayasaya olan ihtiyacını samimi olarak dillendirdiğini ifade eden Çelik, "Dolayısıyla herkes masaya ön şartsız olarak gelsin, sonra şartlarını masada konuşmaya başlasın. Bizim bir taslak götürme planımız ya da siyasi tutumuz yok" dedi. 

"Bizim irademiz, büyük Türkiye`nin anayasasını ortaya koymaktır" diyen Çelik, herhangi bir ayrım yapmadan, herhangi bir şart öne sürmeden özgürlükçü, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, büyük Türkiye`nin anayasasını yapmak istediklerini belirtti. Çelik, Türkiye`nin ihtiyacı olan anayasa ile ilgili çeşitli kesimlerin değerlendirmelerini gündemlerine aldıklarını, bir "ilkeler manzumesi" hazırladıklarını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89