• BIST 9524.59
  • Altın 2491.091
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Çelik: Açılımdan vazgeçme lüksümüz yok

Çelik: Açılımdan vazgeçme lüksümüz yok
Çelik, Türkiye'nin artık bu saatten sonra demokratik açılımdan vazgeçme, bunu dondurma, burada işi rölantiye terk etmek gibi bir lüksü olamaz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin artık bu saatten sonra demokratik açılımdan vazgeçme, bunu dondurma, burada işi rölantiye terk etmek gibi bir lüksü olamaz" dedi. 

Çelik, AK Parti genel merkezinde yapılan "İstişare ve Değerlendirme" toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin gündemiyle AK Partinin gündeminin farklı olamayacağını ifade eden Çelik, toplantıda ekonomiden, işsizliğe, KÖYDES projelerinden Demokratik Açılıma ve Anayasa değişikliğine kadar bir çok konunun ele alınarak müzakere edildiğini söyledi.

Milletvekillerinin söz alarak düşüncelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve parti yöneticileriyle paylaştıklarını anlatan Çelik, "Toplantının sonunda da başta Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili bakan arkadaşlar, milletvekillerinin yaptıkları açıklamalar, sordukları sorular üzerine yine açıklamalar yapmıştır. Bence çok faydalı ve verimli bir toplantı olmuştur. Bütün milletvekilleri de bence hoşnut olarak ayrılmışlardır" dedi.

"Açılımı donduramayız"

Hüseyin Çelik, "Sayın Başbakanımızın şu Silopi'den, Habur'dan gelişlerle ilgili olarak 'süreç baştan yapılır' demesi sadece dağdan inişlerle Mahmur'dan ve dağdan inişlerle ilgiliydi. Süreç başlamıştır ve bunun beklemeye tahammülü yok. Yani Türkiye'nin böyle bir lüksü yok. Çünkü her zaman söyledik bugüne kadar maalesef gelen iktidarlar suya sabuna dokunmama adına, statükoyu sürdürme adına meseleyi güvenlik güçlerine havale etmişlerdir. Kendi ellerini taşın altına koyma yerine, Mehmetçiği taşın altına koymuşlardır. Türkiye'nin artık bu saatten sonra Demokratik açılımdan vazgeçme, bunu dondurma, burada işi rölantiye terk etmek gibi bir lüksü olamaz" dedi.

"Nitekim Başbakanımızın da Hükümetimizin de partimizin de bu yönde tam anlamıyla kararlılığı vardır. Şunu da söyleyeyim, dışarıda belki farklı olarak basına şeyler yansıyabilir, bu toplantıda en güzel şey bütün milletvekillerinin çok açık şekilde içinden geçeni ifade etmesidir. Bazı arkadaşlarımız işin yöntemiyle ilgili olarak eleştirilerde de bulundular. Şimdi Demokratik Açılım yapan bir parti kendi içinde bu açılımı gerçekleştirmezse samimi olmaz. Şimdi her milletvekili arkadaşımız 337 milletvekilinin hepsi basma kalıp aynı şeyleri düşünecek diye bir şey yok" diyen Çelik, "Zaten böyle olursa o parti zengin değil demektir. Aykırı düşünen arkadaşlarımız da oldu ama işin esasına yönelik değil Türkiye'nin mutlak suretle demokratikleşmesi gerektiğiyle ilgili olarak hiçbir arkadaşımızın kafasında en ufak tereddüt yoktur" ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca, "Ama yöntemle ilgili olarak itirazları olan, daha iyi yapılması gerektiği yönünde teklifleri, temennileri olan arkadaşlarımız oldu. Bunu da tabii karşılıyoruz. Tabii ki milletvekili arkadaşlarımızın seçim bölgelerine daha fazla gitmeleri, vatandaşla daha yakından ilgilenmeleri, vatandaşlarımızın problemleriyle daha yakından ilgilenmeleriyle ilgili olarak her toplantıda Sayın Başbakanımızın uyarıları var. Bu manada milletvekilleriyle ilgili paylaştıkları var. Bu toplantıda da bunlar olmuştur. Ama bu toplantı hiç bir şeyi yavaşlatma ya da hızlandırma toplantısı değil, bir bilgilenme, bilgilendirme, istişare ve değerlendirme toplantısıdır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89