• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Çavuşoğlu: Ekonomik tehditle bir yere varılamaz

Çavuşoğlu: Ekonomik tehditle bir yere varılamaz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’un, “Kürtleri vurursa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suriye'den çekilme sürecinin başladığını duyurarak, "Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan çökerteceğiz. 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge yaratacağız" sözlerine tepki gösterdi.
 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bir daha Türkiye’de darbe olmasın ve terör tehdidine karşı ülkemizi korumak için tedbir aldık. Ve demokrasiyi savunan herkesten destek bekliyoruz. AB ülkeleri de dahil yeterince destek vermedik diyorlar. PKK’nın YPG’nin ve FETÖ’nün kara propagandası yüzünden halen yanlış bilgiler içinde farklı yorumlar geliyor. Bugün, Adalet Bakanlığımızdan randevu da alırız, gerçek bilgileri rakamlarıyla beraber öğrenebilirsiniz dedik.

"Bugün teröre karşı Fransa, Belçika ve terörden etkilenen ülkelerin yasa değişiklikleri, yine OHAL gibi aldığı tedbirlere karşı diğer Lüksemburg dahil ‘dayanışma’ adı altında, ses çıkartmaması ve destek vermesi; Türkiye’ye gelirken bile tereddüt eden ülkelerin Türkiye’ye ders vermeye çalışmasını ülke ve millet olarak kabul edemeyiz. Burada samimiyet bekliyoruz. Bunları reddettiğimizi söylemek isteriz.

"Suriye'de yaptığımız mücadeleler, Avrupa için de çok önemli. Kürtlerde teröristleri ayırt etmediğiniz zaman bu yanlışa giriyorsunuz. Bu terör örgütü şu anda Suriye topraklarının neredeyse üçte birini bölmeye çalışıyor. 

"İşte bunlar Avrupa'nın terörle mücadelede güvenilirliğini zedeliyor. İçeriğinden önce stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. Trump Erdoğan'ı iki kere arayarak Suriye'den çekilmek istediklerini söyledi. Yapılan toplantılar ortada. Bize verilen bir belgeye karşılık cevabımızı ABD'ye gönderiyoruz. İçeriğinden önce bunu söylemek isterim.

İçeriğe gelecek olursak zaten 30 KM gibi bir güvenli bölge, bu ABD'nin de fikri değil. Bu sadece ABD'ye değil tüm Avrupa'ya Cumhurbaşkanımızın teklifidir. Obama yönetimi bunu gerçekçi bulmuyordu. Bahanelerle bu fikrimizi desteklemediler. Türkiye'nin kararlılığını gördükten sonra bu fikri ortaya attılar. Biz buna karşı değiliz. Bize tehdit oluşturan terör örgütüne biz karşıyız. 

"Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı söyledik. Ekonomik tehditle bir yere varılamaz"

"Biz Kürtlerin düşman değiliz, tarih boyunca da onları en fazla savunan biz olmuşuzdur.

"Stratejik ortaklar Twitter üzerinden konuşmaz. Suriye'yi bölmek isteyen bir terör örgütü var, bizim hedefimiz bu terör örgütü... Biz Kürtlerin düşmanı değiliz, tarihte de en çok savunan biz olmuşuzdur, olmaya da devam edeceğiz. Bu terör örgütlerini bir tutarak bir yere varamayız. Avrupa, ABD bu gerçeği bizden çok daha iyi biliyor. Trump'ın durumunu anlıyoruz, üzerinde çok ciddi baskı var. Son tweetinde bir iç politika olduğunu biliyoruz, ama stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. 

"Kullandığı tehdit diline gelince biz tehditten korkmayacağımızı, tehditlere pabuç bırakmayacağımızı söyledik. Sorunu birlikte nasıl çözeceğiz buna bakmamız lazım. Zorluklar ne olursa olsun TC. olarak zorluğu berferaat etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bu millete tercih et derlese ben aç kalırım ama karşı karşıya kaldığımız bu tehdit için ne geliyorsa onu yaparız. Bir tarafta ekonomik zorluklar, bir tarafta terör tehdidi, bu millete sorsalar, karşı karşıya kaldığı tehdidi yok etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Normal şartlarda böyle bir iletişimi doğru bulmadığımızı zaten söyledik. Her şeyden önce Türkiye’nin hak ettiği saygıyı ABD ve herkes göstermeli, üslubunu ve davranışlarını da buna göre ayarlamalıdır diyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89