• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Canlı yayında sert sözler!

Canlı yayında sert sözler!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ucube - Ebucu” sergisindeki iki resmin sergilenmesine çok sert bir tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir'de CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılan “Ucube - Ebucu” sergisindeki iki resmin sergilenmesine çok sert bir tepki göstererek “Bu alçaklıktır. Kim yaptıysa şerefsizdir, namussuzdur.” dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan, Latif şimşek’in modere ettiği gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Dinamit’in bu hafta ki konuğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ti. CHP’li belediyenin ev sahipliği yaptığı resim sergisinde sanat adı altında, müslümanlığa hakaret edilmesini sert bir dille eleştiren Gökçek “Tükürürüm ben böyle sanatın içine, hatta daha da fazlasını yaparım.” diye konuştu.

KİM YAPTIYSA ŞEREFSİZDİR

Başkan Gökçek, Türkiye’de dine hakaret üzerinden siyaset yapmak isteyenlerinde olduğunu ifade ederek “Bu alçaklıktır. Kim yaptıysa şerefsizdir.Namussuzdur. Müslüman kadınlara yapılan en büyük hakarettir. Bu ne cüret? Müslümanlığa, camiye, başörtülü kadınlara hakaret ediliyor. Ayıp çok ayıp şerefsizliktir bu.” şeklinde konuştu.

TÜKÜRÜRÜM BÖYLE SANATIN İÇİNE

CHP’li belediyelerin daha önce de bu türde davranışlar içerisinde olduğunu kaydeden Gökçek “Daha önce de bu tür olaylar oldu. CHP Genel Merkezi ‘Gereken ceza verilecek’ dedi ne oldu, hiçbir şey. CHP insanları uyutuyor. Nedir bu Müslüman düşmanlığı? Tükürürüm ben böyle sanatın içine. Hatta daha da ötesini yaparım. Benim inancıma, benim camime, benim başörtülü bacıma bu hakareti yapanlara daha fazlasını da yaparım. Bu şerefsizliktir, bu adiliktir, bunun adı sanat değildir. CHP bu konuda tepkisini koymalıdır. Çünkü bu hakaret CHP’li bir belediye de yapılıyor. Her kim olursa olsun, her ne olursa olsun inancıma hakaret edemezsiniz. CHP’de ki bir takım zihniyet dine karşı reaksiyonel” diyerek tepkisini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU ADAM OLMAZ

Gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı ise bu davranışa tepki göstererek “Bu zihniyet dindarlardan nasıl oy isteyecek? Bu aptal ve alçak bir zihniyettir. O resimde ki minareler Kars’ta ki insanlık anıtına benzetilmeye çalışılmış, Başörtülü kadının peçesi de kadın iç çamaşırından yapılmış. Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda belediyesini uyarıp, sonra da çıkıp “Bu Türk halkına hakarettir.” demesi lazımdı. Ancak katıldığı canlı yayında bu konu hakkında sorulan sorular karşısında topu taca attı. Böyle bir rezalet olur mu? Bunu senin belediyen organize ediyor. Bu CHP, bu Kemal Kılıçdaroğlu adam olmaz.” dedi.

BÖYLE REZİLLİK YOK

Bu tür sanat anlayışını “Basit,ucuz,aptal” sözcükleriyle niteleyen Kütahyalı “Bu bir insanlık suçudur, bu bir nefret suçudur.Böyle bir rezillik yok . 2 paralık bir kafadır.” diyerek yapılan hakareti sert bir dille eleştirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89