• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 17 °C

Canlı yayında Genelkurmay mesajı!

Canlı yayında Genelkurmay mesajı!
Van Valisi Hikmet Tan, Canlı yayında JİTEM’in olmadığına dair Genelkurmay’dan telefonuna mesaj geldiğini söyledi.

Habertürk'e canlı yayında telefonla bağlanarak JİTEM ile ilgili bilgi veren eski Van Valisi Hikmet Tan, JİTEM’in olmadığına dair Genelkurmay’dan telefonuna mesaj geldiğini söyledi.

“JİTEM var” diyerek son günlerde dikkatleri üzerine çeken eski Van Valisi Hikmet Tan, dün akşam Haber Türk’ün canlı yayınına telefonla katıldı. Sunucunun JİTEM ile ilgili sorularını cevaplandıran Tan, Altındağ İlçe Kaymakamı olduğu 1990’lı yıllarda JİTEM’in adını öğrendiğini söyledi.

Kaymakamlık yaptığı ilçede Hakkarili Nüfus Müdürü Necip Baskın ile Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Yardımcısı Namık Erdoğan, Hakkarili işadamı Savaş Buldan, JİTEM kurucusu Cem Ersever ve Orgeneral Eştef Bitlis’in JİTEM tarafından öldürüldüğünü tahmin ettiğini belirten Tan, “Ben JİTEM’i Genelkurmay’a bağlı bir birim olarak tanımlamadım. Ancak JİTEM’in var olduğunu ifade ettim ve yine de tekrarlıyorum” dedi.

Bu sırada bir süre duraklayan Tan, sunucunun araya girmesiyle tekrar konuşmasına devam etti. Tan, Genelkurmay’dan cep telefonuna mesaj geldiğini söyledi. Sunucunun hayret eden bakışları arasında Tan, şöyle devam etti:

Az önce Genelkurmay’dan telefonuma gelen bir mesajda Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde İstihbarat Grup Komutanlığı olduğu belirtiliyor. JİTEM, bunun alt birimi mi olur, başka bir şey mi onu bilemiyorum. Ama 1990’lı yıllarda vardı, sanırım 2004 yılına kadar da devam etti. Bu yeni bir kavram da değil 15 yıldır telaffuz ediliyor. 3 tane cinayetten söz ettim. Bu ölen 3 kişi Hakkariliydi, Cem Ersever de orada görev yapmıştı. Bu birim Genelkurmay’a bağlı bir birim olmayabilir ama böyle bir birimin olduğu gelen açıklama da gösteriyor. JİTEM yoktur iddiasını kabul etmiyorum.”

Sunucu merakını gidermek için Tan’a mesajın direkt Genelkurmay’dan gelip gelmediğini sordu. Tan, mesajın bir haber olduğunu belirtmesi üzerine, sunucu farklı sorularla devam etti.

Tan, kendisine yönelik Van’da 2004 yılında yapılan suikastın kimler tarafından yapıldığının da netleşmediğine dikkat çekerek, “Şimdi bu demokratik açılım, Kürt kökenli vatandaşlarımızın kendi kimliklerini ve kültürlerini yaşamalarını kolaylaştıran tedbirlerdir. Ben Van Valiliği görevini yaptığım sırada, şu anda söylenenlerin yapılmasına izin veriyordum zaten. OHAL kaldırılmıştı ama gizlice devam ediyordu. Halk devletle örgüt arasında sıkışmıştı, biz bu engeli ortadan kaldırdık. Dil kursu açıldı, Newroz serbestçe kutlandı. Özel izin verdik. Bu durumu hazmedemeyenler bana suikast düzenledi” diye konuştu.

Suikast olayı

Van eski Valisi Hikmet Tan'a, 2 Temmuz 2004'te bombalı saldırı düzenlenmişti. Mavi Plaza yanında bir araca konulan bomba, Vali Tan'ın makam aracının da içinde bulunduğu eskortun geçişi sırasında patlatılmış, olay yerinden geçen 4 vatandaş hayatını kaybetmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89