• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Canlı yayına TRT Şeş müdahalesi!

Canlı yayına TRT Şeş müdahalesi!
TRT Türk'te gazetecilerin gündemi tartıştığı programa kurumun genel müdürü İbrahim Şahin'den canlı yayında şoke eden müdahale...

Aslı Aydıntaşbaş’ın sunduğu, Mehmet Barlas, Soli Özel ve Ezgi Başaran’ın konuk olarak katıldığı “Küresel Bakış" programı son günlerin en ilginç canlı yayın bağlantısına sahne oldu. Ezgi Başaran'ın TRT Şeş ve Kürt sorunu üzerine hükümete dönük eleştirileri üzerine programa bağlanan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den müdahale geldi. 

TRT ŞEŞ MÜDAHALESİ 

Başaran, hükümetin kürt sorunundaki tutumunu eleştirirken TRT Şeş'in hukuki alt yapısı olmadan atılan bir adım olması nedeniyle güven vermediğini söyledi. Bunun üzerine programa bağlanan İbrahim Şahin konuya 'açıklık getirdi'. Farklı dil ve lehçelerinde yayın yapılmasının hukuki olarak bir temele dayandığını söyleyen Şahin hükümetin bu yönde düzenlemeler yaptığı belirtti. Başaran ise İbrahim Şahin'in sözleri üzerine "ben bu konuda konuştuğum hukuçulardan farklı bilgiler aldım. Ancak bunu sizinle oturup konuşmayı çok isterim bu vesileyle röportaj talebimi de iletmiş olayım" dedi. 

"BU YAYINLAR TERÖR'E HİZMET EDİYOR OLABİLİR" 

İbrahim Şahin, TRT ekranında Kürt sorunu üzerine tartışma yapılması konusundaki itirazını da dile getirdi. Şahin yayınlara çok fazla müdahale etmek istemediğini belirtip şöyle devam etti: 

"TV kanallarında hep bu konuşuluyor. Ben açıkçası acaba terör örgütüne istemeden de olsa hizmet mi ediyoruz korkusunu bir genel müdür olarak yaşıyorum" dedi. 

İşte o anlar:

 

Ezgi Başaran programda yaşananları yayın sonrası Twitter'dan şöyle aktardı: 

Bu gece Mehmet Barlas ve Soli Özel'le Aslı Aydıntaşbaş'ın Küresel Bakış programindayim.. İlginç bir olay yaşadık.. 

Aslı, Başbakan'in Beşar Esad'a verdiği nasihatlarden bahsederken ben keşke Basbakan aynı nasihatlerı Kürt sorunu için de tutsa dedim. 

Sonra sözü KCK operasyonlarına getirdim, Barlas ve Soli Özel biraz tartıştı ve ben Trt 6 dahil açılımın hukuki altyapısı olmadığını söyledim. 

Reklam arasından sonra bilin bakalim ne oldu: Trt Gen. Md. yayina baglandi, Trt 6'nin hukuki altyapsindan sözetti ve... 

Kürt sorununun pardon onun deyimiyle terörün konuşulmasının iyi olmadığını belirtti.. İyi akşamlar diyerek kibarca hoşcakal deyip kapattı. 

Dün akşam Trt Türk'teki programda aslında bu yazıda anlattığım şeyin yarısını söyledim ama Trt Gen. Md. İbrahim Şahin canlı yayına bağlanip bu konuları konuşmayi pek tasvip etmediğini söyledi.. 

Doğrusu programın sahibi Aslı Aydıntaşbaş da, konuklar olarak Mehmet Barlas, Soli Özel de ilginç bir canlı yayın deneyimi yaşamış olduk.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89