• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

'Canlı bomba' basın toplantısı düzenledi!

'Canlı bomba' basın toplantısı düzenledi!
Canlı bomba olduğu yönünde çıkan haberleri görünce emniyetten konu ile ilgili bilgi istedi. İşte ayrıntılar...

Canlı bomba olduğu yönünde çıkan haberler doğrultusunda İzmir'de İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'nde kameralar karşısına geçen P.B., travma yaşadığını belirterek, "Bu çok saçma bir olaydır. Hakkımda herhangi bir arama kararı olmamasına karşın medya beni canlı bomba olarak ilan etti. Şimdi Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendimi ihbar edeceğim" diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği Ege Bölge Temsilcisi Nejla Şengül, yaşanan süreci şöyle anlattı:
"14 Haziran tarihinde Buca E Tipi Kapalı Cezaevi'ne bir yakınını görmeye giden bir aile P.B.'nin fotoğrafının canlı bomba ilanı ile asıldığını görür. Olaydan 1 gün sonra 15 Haziran tarihinde P.B. bize gelerek başına gelen olayı anlattı.

Biz de böyle bir şeyin olmadığına dahil , Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı İnsan Hakları Komisyonu, Jandarma Genel Komutanlığı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na olayı anlatan ve aslının olmadığı iddialarının yer aldığı gerekli yazışmalarımızı sürdürdük.

Ancak bu süreç yaşanırken birden medya aracılığı ile basında birden canlı bomba olarak ilan edildi. Bu olay basın etiğine aykırıdır. İnsanların yaşamlarını araştırmadan yazan kalemleri de suçlu olarak görüyoruz" dedi.

"SEVGİLİMİ İNFAZ ETTİĞİMİ BİLE SÖYLENİYOR"

39 yaşında ve bekar olduğunu, İzmir'de 5 yıldır ikamet ettiğini açıklayan P.B., ticaret ile uğraştığını ve iş piyasasında da hakkında çıkan haberler doğrultusunda büyük kayıp yaşadığını söyledi.

Büyük bir travma yaşadığını anlatan P.B., şunları söyledi:

"Avukatlarım gereken işlemleri başlattı. Yaşam hakkım ihlal ediliyor. Benim Kuzey Irak'ta bomba eğitimi aldığım söyleniyor. Sevgilimi bile infaz ettiğim yönünde yazılanlar var.

Bu inandırıcı bir durum değildir. Ben hiç yurt dışına çıkmadım. Tehditler alıyorum. Sokağa bile yalnız çıkamıyorum. Ancak yakınlarım bana korumalık yaptığı sırada dışarıya çıkıyorum. Benim yerim yurdum belli. Eğer yanlış bir durum söz konusu ise gelip alsınlar beni. Ancak böyle bir durumda yok. Şimdi emniyete gidip kendimi ihbar edeceğim" dedi.

İnsan Hakları Derneği Ege Bölge Temsilcisi Nejla Şengül ve iki avukatı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gelen P.B., içeride yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. P.B., "Söylenecek birşey yok. Geldim. Kendimi ihbar ettim.

Hakkımda herhangi bir arama kararı da çıkmadı. Bir süreç benim için başladı. Avukatlarım gerekli işlemleri yapacaktır. Bu haberi yayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Kendinizi benim yerime koyarsanız neler yaşadığımı anlarsınız.

Çok konuşabilecek bir durumda değilim. Öfkeliyim. Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çıkan haberlerle ilgimin olmadığına dair yazılı bir dilekçe verdim" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89